Bli en av oss!

Vill du vara med och bidra till våra kunders fortsatta framgång?

Läs mer

Utveckling, omväxling och gemenskap

Funderar du på att bli konsult? Vad spännande! Som konsult på Meritmind utvecklas du snabbt. Vi erbjuder varierande uppdrag i olika branscher, utvecklande möten med nya kollegor, kompetensutveckling och en stark företagskultur.

På Meritmind kan du arbeta som ekonomikonsult, antingen i vår rådgivningsverksamhet eller med interimsuppdrag. Du kan också arbeta som rekryteringskonsult, konsultchef, kundansvarig, säljkoordinator med flera. Vi har förstås en egen ekonomiavdelning, en marknadsavdelning och en reception. Vi är ett tight gäng som har roligt tillsammans, vi stöttar varandra i våra olika arbeten och arbetar mot samma mål – att alla ska vara nöjda i varje enskilt uppdrag. Kunden, konsulten och Meritmind. Vi kallar vår modell Three Happy!

 

Stark gemenskap
Meritminds ekonomikonsulter bildar ett värdefullt nätverk av likasinnade. Många stannar länge hos oss och vi träffas ofta för att umgås och dela erfarenheter. Det bygger en stark gemenskap.
Kompetensutveckling
Våra konsulter erbjuds löpande kompetensutveckling inom en rad områden som moderna metoder, verktyg och personligt ledarskap.
Fast lön
Som konsult på Meritmind får du fast månadslön. Det skiljer sig mycket från de garantilöner som erbjuds inom bemanning. Vi är ett konsultföretag och du kommer märka skillnaden på flera sätt.

Vi växer och vill bli fler

Vi växer hela tiden och behöver ständigt nya talanger, både konsulter och medarbetare till våra kontor. Här hittar du alla våra interna tjänster.


Vanliga frågor från blivande konsulter

Vad är det för lönemodell?

Konsulterna på Meritmind har fast månadslön med möjlighet till extra bonus. Det innebär att man har en säker inkomst oavsett om man har ett uppdrag eller inte.

Vad är det för förmåner?

Utöver marknadsmässig lön och kompetensutveckling så har Meritminds konsulter tillgång till förmånspaket via portalen Benify. Där finns en lång rad förmåner att välja mellan. Som konsult har man även ett friskvårdsbidrag.

Hur jobbar ni med kompetensutveckling?

Vi vet att våra konsulters kompetens är nyckeln till framgång. Varje konsult har ett utvecklingsprogram för att kunna ligga på topp. Vi har ett kompetensutvecklingsprogram som heter Meritmind Advance. Där erbjuder vi kurser och e-learning till våra kvalificerade ekonomer.

Hur fungerar det när man väljs ut till ett uppdrag?

Meritmind har långsiktiga relationer som en grundpelare. Konsulterna har stor delaktighet under tillsättningen av ett uppdrag. Både konsulten och kunden skall vara nöjda med ett uppdrag. Det är bara så vi kan ha den långsiktighet vi vill ha.

Måste jag tacka ja till alla uppdrag?

Innan någon får ett uppdrag pratar man igenom förutsättningarna så att det känns bra för alla inblandade. Våra konsulter har alla en engagerad konsultchef som känner sina konsulter väl. Den långsiktiga relationen borgar för att våra konsulter hamnar på rätt uppdrag ur ett kompetensperspektiv.

Är det mycket resor?

De flesta uppdrag innebär inte resor. Om ett uppdrag inkluderar regelbundna resor kommer vi alltid överens med våra konsulter så att det fungerar med privatlivet.

Vad händer om det inte fungerar ute på uppdraget?

Konsultchefen följer upp uppdraget med både kund och konsult. Om det är något som inte fungerar tar konsultchef, kund och konsult en diskussion och försöker lösa problemet. Går det inte att komma framåt så kan vi, eftersom vi är många konsulter, lösa situationen genom att byta konsult.

Vad har ni för typer av uppdrag? I vilka branscher och på vilken typ av företag?

Meritmind jobbar med medelstora bolag i de flesta branscher vilket gör att våra konsulter får bred erfarenhet och varierande uppdrag. Våra konsulter har kvalificerade uppdrag så som controllerchef, redovisningschef, koncerncontroller koncernredovisningschef och cfo.

Hur långa är uppdragen?

Uppdragen ligger i regel på 9-18 månader så man får bra med tid på sig att etablera sig och göra nytta hos kunden.

Har ni någon utvecklingsplan för era konsulter?

Absolut! Vi jobbar med en konsulttrappa där man lägger en plan för att ta sig till nästa steg.

Vem tillgodoser mina behov av arbetsredskap i form av telefon, dator, ergonomiska hjälpmedel på arbetsplatsen?

Meritmind förser dig med smart mobil. Dator och ergonomiska hjälpmedel ordnas i de flesta fall av företaget där du har ditt uppdrag. Om det mot förmodan inte löser sig tillfredställande ordnar Meritmind det som fattas.

Några av våra medarbetare berättar mer

Rebecca Wickström

Konsult

Att arbeta som ekonomikonsult

Rebecca Wickström har arbetat på Meritmind sedan ett år tillbaka. Hon har en examen i Nationalekonomi, Matematik och Företagsekonomi. Hon är en gift småbarnsmamma, mitt uppe i vardagspusslandet mellan arbete, familjeliv och hennes stora kärlek; hästen.

Läs hela berättelsen

Johan Bruce

Rådgivningskonsult

Rådgivningskonsult på Meritmind

Johan Bruce började på Meritmind för snart åtta år och har fram till för 1 år sedan arbetat som interimskonsult. Idag jobbar han istället som rådgivningskonsult vilket innebär att han jobbar med olika typer av förändringsprojekt.

Läs hela berättelsen

Julia Lundström

Konsult

Fördelarna med att arbeta som konsult

Vem vill inte få mycket ny erfarenhet på kort tid och en inlärningskurva som går konstant uppåt? Enligt Julia Lundström är fördelarna med att jobba som konsult många!

Läs hela berättelsen

Catrine Backman

Rådgivningskonsult

Fullt kundfokus

”Med min bakgrund som managementkonsult finns det några saker jag verkligen uppskattar här på Meritmind.”

Läs hela berättelsen