Arriva söker ambitiös Business Controller, Stockholm

Stockholm Heltid

Arriva Sverige söker nu en Business Controller till huvudkontoret i Stockholm. Här erbjuds du en spännande roll som Business Controller i en global koncern, där du får chansen att arbeta med kvalificerade controlleruppgifter tillsammans med ett kompetent, tight och drivet team med fem andra Business Controllers. Vi är ett dynamiskt bolag vars affärsområden ständigt utvecklas och sitter i fina lokaler vid vattnet i Liljeholmen.

Dina huvudsakliga ansvarsområden som Business Controller:

  • Stötta trafikområdena med beslutsunderlag.
  • Ansvara för resultatuppföljning och ekonomistyrning.
  • Stödja anbudsarbetet vid nya affärer.
  • Analysera intäkts- och kostnadsavvikelser samt KPI:er/nyckeltal, statistik och balansräkning.
  • Rapportering av månadsresultat samt budget/forecast till Arriva gruppen.
  • Ta fram rapporter för buss- respektive tågdivisionen inför ”business reviews”.
  • Kvalitetssäkra bokslut och rapportering.

 Kvalifikationer och erfarenhet

Till rollen som Business Controller söker vi dig som har en högskoleutbildning inom ekonomi och vi ser gärna att du har minst 3 års relevant erfarenhet, gärna som Business Controller eller inom revision.  Troligen har du verkat i en internationell organisation och är van att hantera och rapportera till många olika kontaktytor. Du gillar att driva förbättringsprojekt. Excel förutsätter vi att du jobbat med tidigare och har du erfarenhet av SAP ser vi det som meriterande. Det viktigaste är att du har lätt för att lära dig nya system.  Koncernspråket är engelska och du behöver kunna uttrycka dig obehindrat på svenska och engelska i både tal och skrift.

Personliga egenskaper
För att lyckas som Business Controller är det viktigt att du är trygg i din yrkesroll och tycker om att agera bollplank mot kollegor och beslutsfattare. Du får gärna utmana och ifrågasätta oss i syfte att vi blir ännu bättre. Du kommer också att ha nytta av din analytiska förmåga och ditt eget driv. Här trivs du som uppskattar att ingå i socialt sammanhang tillsammans med trevliga kollegor.

Placeringsort: Stockholm

 Om Arriva
Arriva Sverige har funnits sedan 1999 och är en del av Arrivagruppen, som är den ledande operatören inom kollektivtrafiken i Europa med säte i 12 länder. Arrivagruppen ingår i tyska Deutsche Bahn, en koncern med över 275 000 anställda i över 130 länder. I Sverige hittar du Arrivas fordon i såväl Skåne som i de norra regionerna. Arriva Sverige driver bland annat Roslagsbanan, Tvärbanan, Saltsjöbanan samt kör buss i linjetrafik på uppdrag av SL. Arriva Sverige hjälper 170 miljoner passagerare årligen att nå sina resmål. Arriva Sverige består idag av fyra bolag med över 4 500 medarbetare och en omsättning på drygt 3 miljarder kronor. Arriva Sverige har huvudkontor i Liljeholmen, Stockholm där cirka 70st anställda har sin arbetsplats. Läs mer om Arrivas utmärkning som ett av Sveriges bästa karriärföretag här: http://www.mynewsdesk.com/se/arriva_sverige/pressreleases/arriva-ett-av-sveriges-karriaerfoeretag-1118660

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Arriva Sverige med Meritmind. Tjänsten söker du genom att klicka här. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Casper Båge von Sivers på 070-029 11 41. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan

  • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
  • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.

Prenumerera på ekonomijobb

Prenumerera på lediga ekonomitjänster. Du får då informationen direkt i inboxen.

Prenumerera