Blocket söker en begagnatälskande och affärsdriven CFO, Stockholm

Stockholm Heltid

Är du en fena på finanser och vill vara med och skapa en hållbar framtid?

Blocket söker en CFO som kommer att ha det övergripande ansvaret för ekonomistyrningen, med löpande uppföljning och kontroll av intäkter och kostnader, där fokus ligger på intäktstillväxt och lönsamhet. Rollen stöttar VD och företagsledningen strategiskt till fortsatt utveckling och framgång! Är det något för dig? Välkommen att leda vårt team Finance, Legal & Office Support, som består av 7 medarbetare.

Huvudsakliga ansvarsområden som CFO:

 • Du har ett övergripande ansvar för affärsplanering, uppföljning, redovisning, prognoser och kalkyler samt analyser av affärsverksamheten
 • Du förväntas vara en proaktiv och en drivande kraft i att vidareutveckla vår affär
 • Du ansvarar för vår interna och externa rapportering
 • I din roll har du i dagsläget en redovisningschef, en controller och en jurist som direkt rapporterar till dig. Du ansvarar för att leda och utveckla ett team på i dagsläget 7 personer utifrån våra värderingar och Schibsteds leadership principles. Teamet kan komma att utvidgas under 2018.
 • Aktivt bidra i ledningsgruppen

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande. Du har minst 10 års erfarenhet från controllerarbete och/eller redovisning. Vi ser gärna att du har haft en liknande roll på ett bolag i ungefär samma storlek och har erfarenhet från ledningsgruppsarbete. Du kommer att ha nytta av dina erfarenheter från att ha arbetat i en ledande position inom finans på företag med sin huvudsakliga affär online, gärna från en bransch med starka konsumentprodukter. Vidare har du goda kunskaper i svenska och engelska, både skriftligt och muntligt då koncernspråket är engelska.

Personliga egenskaper
För att lyckas i rollen som CFO är det viktigt att du är nyfiken på affären och arbetar verksamhetsnära. Blocket är ett Tech bolag i grunden, som erbjuder en innovativ och avslappnad miljö där det är lätt att känna sig som hemma. För att passa in här har du goda ledaregenskaper, resultatfokus och en mycket god analytisk förmåga samtidigt som du är prestigelös och lättsam.

 Som CFO på Blocket erbjuds du:

 • Vara med och bygga Sveriges största marknadsplats, där det förra året utannonserades varor för 616 miljarder kronor (motsvarar cirka 14 procent av Sveriges BNP)
 • Vara med och skapa en hållbar framtid, tack vare begagnathandeln på Blocket sparar svenskarna nästan en miljon ton växthusgaser vare år. Det kan liknas vid att all trafik i Stockholm stod stilla i 1 år. Vi är alla stolta miljöhjältar! blocketsklimatnytta.se
 • Hållbart arbetssätt, vi älskar att gå till jobbet, men vi tycker att det är viktigt att arbeta på ett långsiktigt sätt. Du får en förmånlig föräldralön, ett generöst friskvårdsbidrag, behandlingar hos vår massör och en privat sjukvårdsförsäkring.
 • Karriärmöjligheter, Blocket är det lokala företaget i den stora internationella koncernen. Sedan 2003 är vi en del av Schibsted, så karriärmöjligheterna är många, både i Sverige och utomlands.
 • De bästa kollegorna, På Blocket är vi schyssta och bryr oss om varandra. Här får alla vara sig själva. Vi firar, peppar och fikar. Och vi gillar att ha kul. Tillsammans.

Om Blocket
Blocket har funnits sedan 1996, kort efter att regeringshuset fick internet och långt innan Google, Youtube eller Facebook fanns. Då var internet ”bara en fluga”. Idag är Blocket en av Sveriges starkaste varumärken och mest besökta sajter med ca 5 miljoner unika besökare i veckan. Vi som jobbar på Blocket är ett engagerat och familjärt gäng som gillar att gå till jobbet! Vi brinner för vår breda tjänst där vi erbjuder Köp & Sälj, Fordon, Bostad och Jobb och vi gillar att jobba med en så folkkär sajt som Blocket är. Blocket består idag av ca 200 kollegor, som delar ett kontor i centrala Stockholm. Blocket har flera år i rad blivit utsedd till en av Sveriges bästa arbetsplatser av Great Place to Work. Läs gärna mer på https://www.blocket.career/ så får du chans att bekanta dig lite mer med oss.

 

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Blocket med Meritmind. Tjänsten söker du genom att klicka här. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Annika Vermunt på 070-166 08 31. Urval, tester och intervjuer kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast 21:a januari 2018.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan

 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.

Prenumerera på ekonomijobb

Prenumerera på lediga ekonomitjänster. Du får då informationen direkt i inboxen.

Prenumerera