Bolagscontroller till Stena Adactum och Stena Sessan i Göteborg

Göteborg Heltid

Är du en professionell controller som är van att agera spindeln i nätet? Trivs du i affärsutvecklande roller med många kontaktytor? Har du dessutom erfarenhet från arbete på koncernnivå? Då kan du vara vår nya Bolagscontroller!

Meritmind söker nu för Stena Adactums och Stena Sessans räkning en bolagscontroller till de båda investmentbolagens gemensamma organisation med placering i centrala Göteborg. Tjänsten är en ny och spännande roll hos ett av Sveriges större investmentbolag, där du får god insyn i verksamheten och möjligheten att bidra i en verksamhet med stark tillväxt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter som Bolagscontroller:

  • Löpande uppföljning och administration av ägarstyrningsfrågor
  • Sammanställa och förbereda styrelsematerial och presentationer till styrelse, ägare samt vissa externa intressenter
  • Utveckla och sammanställa rapportpaket för uppföljning av verksamheter och nyckeltal
  • Utformning av finansiella verksamhetsrapporter och finansiellt presentationsmaterial
  • Koordinering och uppföljning av intern kontroll och rapportering inom Stena Adactum
  • Administration av avtal och kontrakt
  • Sköta viss bolagsformalia

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom ekonomi samt gedigen erfarenhet från en ekonomi-, finansavdelning eller koncernfunktion. Meriterande är arbete i en övergripande koncernfunktion inom ett noterat bolag. Goda kunskaper i Excel och PowerPoint är ett krav.

Personliga egenskaper
Du som söker är prestigelös med hög integritet och med professionell attityd. Vi söker dig som är nyfiken, kreativ och tycker om att vara spindeln i nätet. Du är noggrann, välstrukturerad med hög social förmåga samt bra på att uttrycka dig i tal och skrift. Du arbetar självgående utan problem men håller bra kommunikation med alla inom bolaget.

Om Stena Adactum och Stena Sessan
Stena Adactum och Stena Sessan är Stena-sfärens helägda investmentbolag som med ett långsiktigt ägarperspektiv investerar i och vidareutvecklar såväl onoterade som noterade bolag. Genom ett aktivt ägande och med finansiell styrka bygger vi starka och lönsamma företag.
Stena Adactum och Stena Sessan har etablerat sig som ett av Sveriges större investmentbolag, med nio medarbetare och ansvar för omkring 10 000 anställda i våra 13 st portföljbolag med en samlad omsättning om totalt ca 30 miljarder SEK. Läs gärna mer på www.stenaadactum.com

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Stena Adactum med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Eva Leinemar på 070-824 12 20. Intervjuer och urval kommer att ske löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.
Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.