Business Controller söks till Peab´s byggverksamhet i Skåne med placering i Malmö

Malmö Heltid

Peab rekryterar genom Meritmind en Business controller till byggverksamheten i region Skåne. Som Business Controller kommer du vara bollplank till regionens arbetschefer i ekonomiska frågeställningar samt driva regionernas prognosgenomgångar med tillhörande utbildningsinsatser inom ekonomi för att säkerställa den ekonomiska kompetensnivån i verksamheten.

Arbetsuppgifterna som Business Controller innefattar således olika typer av ekonomisk rapportering och uppföljningar i samband med månads-och kvartalsbokslut. Vidare innebär det omfattande analysarbete, praktisk hantering av siffermaterial i affärssystemet Basen, framtagning av presentationsmaterial till ledningen och medverkan vid förändringsarbete i diverse olika utvecklingsprojekt inom ekonomi.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Ansvara för regionens rapportering månads- och kvartalsvis
  • Ansvarig för de ekonomiska delarna av regionens verksamhet t.ex. utfall och prognos
  • Säkerställa att den ekonomiska rapporteringen för regionen sker enligt aktuella rutiner och gällande lagstiftning
  • Bistå verksamheten med ekonomiska analyser på regelbunden och ad-hoc basis
  • Säkerställa, analysera och sammanställa ekonomiska material som ligger till grund för regionernas verksamhet

Kvalifikationer och erfarenhet
Du som söker har troligtvis arbetat i cirka 5 år eller mer som controller och har en akademisk bakgrund som civilekonom eller liknande. Du gillar att arbeta verksamhetsnära och har troligen tidigare axlat roller som business controller i entreprenadverksamhet vilket har gett dig god förståelse för succesiv vinstavräkning. Idag arbetar Peab i de egenutvecklade ekonomisystemen Basen Ekonomi och BPE så om du tidigare erfarenhet av dessa eller liknande ses det som meriterande. Dina Excelkunskaper är goda och du uttrycker dig väl i både tal och skrift.

Personliga egenskaper
För att lyckas i rollen är det viktigt att du är mycket självgående och tar initiativ efter eget huvud och därigenom kan driva ditt arbete framåt. Du är smidig och har genom en god kommunikativ förmåga lyckas du med lätthet förklara och presentera siffror för andra i organisationen. Vidare är du engagerad i ditt arbete och drivs av att leverera med hög kvalitet och även vid snäva deadlines.

Placeringsort: Malmö

Om Peab
Peab är ett av Nordens ledande bygg- och anläggningsföretag med drygt 14 000 anställda och en omsättning överstigande 46 miljarder kronor.
Koncernen har strategiskt placerade kontor i Sverige, Norge och Finland. Huvudkontoret är beläget i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är börsnoterad vid NASDAQ Stockholm.

Jordnära, Utvecklande, Personliga och Pålitliga – dessa är Peabs grundmurade kärnvärden som hela varumärket bygger på. För mer information se: http://www.peab.se

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Peab med Meritmind. Urval kommer att ske löpande så vänta inte med din ansökan. Tjänsten är en tillsvidare anställning med start enligt överenskommelse. Sista ansökningsdag 2017-05-14 Har du några frågor eller funderingar kring tjänsten och rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Carl Ence från Meritmind på carl.ence@meritmind.se

Tjänsten är tillsatt.