CFO till PEDAB Group AB

Borås Heltid

Pedab Group AB söker en erfaren och drivande CFO som vill vara en del i bolagets framtida utveckling. Du lockas av att utveckla ekonomifunktionen i ett bolag som befinner sig i en stark tillväxt och utvecklingsfas. Du utgör ett nära affärsmässigt bollplank till VD och ansvarar for att leda och utveckla ekonomiavdelningen. Pedab Group är en ledande IT- distributör inom sin nisch med en tydlig och expansiv plan för att växa vidare på den europeiska marknaden. Vi söker dig som vill vara med oss och driva denna utveckling som en del av ledningsgruppen och med fokus på tillväxt och lönsamhet.

Huvudsakliga ansvarsområden:

 • Övergripande ansvarig för ekonomifunktionen
 • Personalansvar för 5 personer
 • Ekonomisk rapportering för Pedab Group AB
 • Utveckla processer och rutiner för ekonomiavdelningen anpassad för framtiden och den expansionsfas vi befinner oss i
 • Ansvar för budgetprocessen
 • Årsredovisning och övergripande ansvar för bokslutsprocessen
 • Framtagande av beslutsunderlag vid uppstart av verksamheter och vid förvärv i samarbete med CEO
 • Medlem i koncernens ledningsgrupp
 • Bollplank och beredd att stötta operativt i den legala redovisningen

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som har några års erfarenhet som CFO/Ekonomichef och har en ekonomisk utbildning på högskolenivå. Erfarenhet från internationellt bolag är meriterande och vi vill även att du har en mycket välutvecklad förståelse och intresse för affärer.

Du har goda redovisningskunskaper och kunnig inom koncernredovisning. Du har ett coachande ledarskap som bidrar till att motivera och utveckla personalen.  Du ser fram emot att få jobba i en organisation präglad av personligt engagemang och förtroende med en positiv företagskultur där medarbetarna utvecklas och trivs. Du behärskar engelska flytande i tal och skrift. Kunskaper i tyska och eller franska är meriterande.

Personliga egenskaper
För att passa in på Pedab och för att vara framgångsrik i rollen som CFO, har du en stark integritet och ett eget driv. Du trivs i en miljö präglad av framåtanda, utveckling, förändringar, där dina analytiska och genomtänkta ekonomiska bedömningar och din kommunikativa förmåga får komma till användning. Du har ett strukturerat arbetssätt och som ledare/chef är du trygg och intresserad av att utveckla människor och processer.

Vi erbjuder
En rolig och utmanande roll i ett spännande internationellt företag på en expansiv resa i Europa. En prestigelös företagskultur där vi stödjer och hjälper varandra till framgång.

Placeringsort: Borås

Pedab Group AB
Pedab distribuerar IT-infrastruktur och programvarulösningar. Vi skapar långsiktigt hållbart värde tillsammans med våra leverantörer, partners och återförsäljare i ett större ekosystem. Vår vision är att bygga bättre IT-miljöer för den europeiska företagsmarknaden.

Världen digitaliseras och de nya möjligheterna inom innovation, effektivisering och säkerhet driver Pedab framåt och motiverar oss till ständig utveckling. Pedab erbjuder en omfattande produkt- och lösningsexpertis, teknisk support, marknadsföringsprogram och finansiella tjänster, med ett unikt personligt engagemang.

Pedab grundades 1993 och har idag 120 anställda i åtta länder. Sverige, Norge, Danmark, Finland, Estland, Litauen, Lettland, och Frankrike. Vi distribuerar ledande leverantörer som IBM, Huawei, Lenovo, SAP, Supermicro och Informatica. Pedab Groups omsättning uppgick 2016/17 till drygt 1,5 miljarder kronor, vilket motsvarar en tillväxt på 14,7 procent.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Pedab Group AB med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Heidi Höyem, 0705-13 16 22. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 29 oktober 2017.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan

 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.