CFO till Vesper Group, Stockholm

Stockholm Heltid

Som CFO kommer du att vara både strategiskt och operativt inriktad. Du kommer att ansvara för all verksamhet inom ekonomiområdet där du tillsammans med ledningen fastställer och utvecklar riktlinjer såsom affärsplan, budget och föreslår nya rutiner och processer. Vidare kommer du som CFO vara ett aktivt stöd till affärsområdescheferna, sitta i ledningsgruppen och vara sekreterare i styrelsen. Som CFO rapporterar du direkt till företagets VD och har personalansvar för en ekonomiassistent. Rollen är baserad på Vesper Groups huvudkontor vid Globen, Stockholm.

Ansvarsområde som CFO:

  • Leda och utveckla ekonomiavdelningen
  • Ansvara för att redovisning är korrekt och rättvisande för tre bolag inom koncernen
  • Månatliga bokslut samt upprätta års- och koncernredovisning
  • Intern och extern rapportering
  • Uppföljning och analys av verksamheten och stöd till de olika affärsområdena med t ex kalkylering
  • Lönehantering
  • Ansvar för budget och prognos
  • Ta initiativ till ändrade processer och rutiner
  • Direkt personalansvar för en ekonomiassistent
  • Vara en del av ledningsgruppen och sekreterare i styrelsen


Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande med dokumenterad stark kompetens inom redovisning, rapportering och personalledning. Du har arbetat med liknande arbetsuppgifter tidigare och arbetat operativt i en chefsroll. Vidare är du intresserad av affärsutveckling och strategiarbete liksom förmågan att sätta dig in i och förstå företagets affär i sin helhet. Organisationen är av internationell karaktär och vi ser att du har goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och i skrift samt goda kunskaper i Excel. Att ha verkat i delägarledda organisationer och suttit i ledningsgrupp ses som starkt meriterande.

Personliga egenskaper
Som person är du driven, positiv och har hög integritet samt ett stort intresse för branschen. För att trivas i rollen som CFO är det viktigt att känna sig väl tillrätta i resultatorienterade organisationer där arbetstempot är högt och man förväntas jobba självständigt under eget ansvar. Du är dessutom noggrann, effektiv och prestigelös i ditt arbete. Laganda är en viktig del av företagets kultur och vi söker därför en lagspelare som är kapabel att kombinera professionalism med förmåga att bjuda på sig själv.

Placeringsort: Stockholm

Om Vesper Group
Vesper erbjuder operativa tjänster, rådgivning och utbildning inom områdena säkerhet, cyber, risk- och krishantering och sjukvård. Företaget sköter bland annat säkerheten på ett flertal ambassader i Mellanöstern och Centralasien.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Vesper Group med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Erna Stamming på 070-750 22 76. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.