Cyklop söker ny Ekonomichef, Stockholm

Stockholm Heltid

Affärsdriven? Sugen på att ta nästa steg? Är du civilekonom med ett par års relevant erfarenhet och siktet inställt på ekonomichef? Här kommer din chans till ett spännande jobb!
Ekonomichefsrollen på Cyklop är omväxlande, både strategisk och operativ, där du kommer att ha det övergripande ansvaret för ekonomin i de nordiska bolagen. Rollen stöttar VD, Group CFO och övrig ledning med affärsfokus och helhetssyn. Vi har bolag i Sverige (2 st), Finland och Danmark och största delen av den löpande redovisningen sköts av en ekonomiassistent i varje bolag. Som ekonomichef rapporterar du till VD, men har också ett nära samarbete med Group CFO (som sitter i Nederländerna). Välkommen till vårt trevliga kontor i Norsborg, där vi arbetar ett 15-tal personer.

Dina huvudsakliga ansvarsområden som ekonomichef:

  • Övergripande ansvar för löpande redovisning och kvalitetssäkring av bokslut
  • Konsolidering av bolagen i Sverige, Finland och Danmark
  • Rapportering
  • Controlling, budget- och prognosarbete och nyckeltal
  • Arbeta med förbättringar och modernisering av processer och rutiner
  • Personalansvar för 1 person, och arbetsledande för ytterligare 3

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som är civilekonom och vi tror att du har minst några års erfarenhet av revision, kvalificerad redovisning och/eller controlling, vi förstår att du inte kan allt, men lär gärna upp rätt person. Rollen kräver dock att du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både skriftligt och muntligt samt mycket goda kunskaper i Excel. Ledarerfarenhet är meriterande.

Personliga egenskaper
Som ekonomichef på Cyklop behöver du trivas i en entreprenörsanda och ha en flexibel och nyfiken attityd. Rollen innebär många kontaktytor, både internt och internationellt, vilket gör att vi behöver en lagspelare som är social och kommunikativ samt som kan prata inför t ex koncernledningen på engelska. Det är också viktigt att vara trygg i sig själv och kunna fatta beslut självständigt. Du kommer även att ha nytta av din analytiska förmåga och ditt driv.

Som ekonomichef på Cyklop erbjuds du:

  • En nyckelroll på ett mindre bolag som verkar i en internationell miljö
  • Möjlighet att få resa och bekanta dig med våra verksamheter ute i världen, (vi ser gärna att du reser ca en eller två ggr i månaden).
  • Ta över ansvaret på en väl fungerande ekonomifunktion med ordning och reda, samtidigt som du kontinuerligt utvecklar och förbättrar rutiner och processer.

Placeringsort: Stockholm

Om Cyklop
Cyklop är en internationell koncern som erbjuder ett av marknadens bredaste och mest kvalificerade produktsortiment inom stål- och plastbandning, sträckfilmning, tape- och märkutrustning. Då vi utvecklar, tillverkar och marknadsför maskiner och material kan vi ge ett heltäckande program för märkning, transport- och skyddsemballering. Vi skräddarsyr totallösningar för alla behov. Vi har med andra ord en hög kompetens att passa in förpackningssystemet i en komplett produktionslinje. I Sverige består de olika koncernbolagen av Cyklop AB och Cyklop Teknik AB. Tillsammans med bolagen i Finland och Danmark omsätter vi cirka 225 miljoner kronor och har 70 anställda.

Cyklop AB, som startade 1932, har i Sverige en marknadsledande ställning och arbetar från kontor i Stockholm, Sundsvall, Burseryd – en rikstäckande organisation för konsultation och service. För mer information, se www.cyklop.se

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Cyklop med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsulterna på Meritmind, Annika Vermunt 070-166 08 31 eller Magnus Åberg på 070-981 77 51. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
• Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civil status, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
• Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
• Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
• Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

 Välkommen med din ansökan!

 

Ansök till denna tjänst