Dynamisk ekonomichef till Inspira

Stockholm Heltid

Till Inspira söker vi nu en ekonomichef att övergripande ansvara för att utveckla företagets stödprocesser och aktivt jobba med verksamhetsstyrning med lönsamhetsfokus. Inspira är ett offensivt och expansivt företag inom arbetsplatsservice som ligger i framkant i sin bransch gällande teknik, miljö och affärstänk. Företaget har under de senaste 3 åren fördubblat sina volymer, och kraftigt utökat sitt marknadsområde. I rollen som ekonomichef ansvarar du för redovisnings- och controllerfunktionerna samt IT och lön. Du rapporterar till Inspiras VD, ingår i företagets ledningsgrupp och kommer att kunna ha stor påverkan på bolagets framtida utveckling. Företaget utgår fr o m januari 2018 i helt nyrenoverade kontorslokaler i Solna.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Strategiskt utveckla och operativt leda ekonomi, lön och IT
  • Säkerställa o utveckla befintlig resultat- och ekonomistyrning
  • Utveckla nyckeltal och analys Rapportskrivning, analyser och förslag utifrån ekonomisk resultatuppföljning
  • Analys och föredragande till ledning och styrelse
  • Strategiskt och operativt bollplank till VD och verksamheten
  • Säkerställa god internkontroll
  • Äga utvecklingen av nya arbetssätt och nya affärssystem i företaget
  • Bidra i företagets ledningsgrupp.
  • Utveckla och lyfta dina medarbetare

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som är utbildad civilekonom eller motsvarande med minst 10 års erfarenhet av ekonomiarbete och ett tidigare ansvar för en ekonomifunktion i ett tjänsteföretag av motsvarande storlek. Vidare har du ett verksamhetsfokus och en erfarenhet av att analysera och påverka vad som driver intäkt och kostnad i en personalintensiv bransch. Samtidigt har du en god kunskap inom redovisning, lön och de legala strukturerna. Ett intresse för system och processer är en förutsättning för att lyckas i rollen.

Personliga egenskaper
För att passa in i rollen som ekonomichef på Inspira behöver du ha ett tydligt affärsfokus, greppa ditt mandat att förbättra stödprocesserna och utveckla arbetssätt med fokus på lönsamhet i företaget. Du är strukturerad, analytisk och är en duktig presentatör och pedagog och kan utrycka dig mycket bra i text, tal och siffror. Som ledare är du en ansvarstagande och stabil ledare som ser till att dina medarbetare har de rätta förutsättningarna för att kunna utföra sitt arbete på bästa sätt. Rollen är mångfacetterad och det är viktigt att du trivs i en föränderlig miljö där uppgifterna pendlar från strategisk nivå till detaljfokus. Du har också en förmåga att våga ifrågasätta gamla sanningar och ställa krav på din omgivning för att driva dina åtaganden i mål.

Placeringsort: Stockholm

Om Inspira
Inspira erbjuder arbetsplatsservice i världsklass som stärker helhetsupplevelsen av din verksamhet. Vi gör det genom våra tjänsteområden facility management, lokalvård, bemanning, kontorsmaterial, växtinredning, mat & dryck. Vi skapar en lösning som passar din verksamhet lokalt eller samordnat i hela landet. Inspira har funnits sedan 1984, omsätter 450 mkr och sysselsätter 1300 medarbetare. Vi verkar utifrån vår värdegrund som bygger på kundnöjdhet, medarbetarnöjdhet, hållbarhet och förnyelse.Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Inspira med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Magnus Åberg på 0709-817751. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 31 januari 2018. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan
• Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
• Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
• Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Varmt välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.

Prenumerera på ekonomijobb

Prenumerera på lediga ekonomitjänster. Du får då informationen direkt i inboxen.

Prenumerera