Ekonomichef söks till Tarkett AB i Hanaskog

Hanaskog Heltid

Tarkett söker nu via Meritmind en operativ ekonomichef med ansvar för ekonomiavdelningen och den finansiella rapporteringen för siten i Hanaskog. Det övergripande ansvaret för Controlling och ekonomistyrning av ekonomiska flöden, rapportering och redovisning för Tarkett i Hanaskog är huvuduppgifterna för Ekonomichefen. Ekonomichefen har personalansvar för sitens ekonomiavdelning och bidrar samtidigt aktivt i avdelningens dagliga aktiviteter. Ett annat viktigt ansvarsområde är att i rollen som Ekonomichef vara drivande i de ekonomiska delarna av Tarketts Leansatsning (World Class Manufacturing) gällande Cost-Development.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Controlling och ekonomistyrning av ekonomiska flöden, rapportering och
  redovisning för Tarkett Hanaskog
 • Controlling av koncernrapportering
 • Bokslutsarbete: Ansvarig för sammanställning och rapportering av
  PnL
 • Aktivt ingå i och delta i ledningsgruppen samt styrningen av verksamheten
 • Leda och driva budget- och forecast-processen
 • Vara stödjande och ifrågasättande i processer och beslut som påverkar det
  finansiella resultatet
 • Ständigt arbeta för att effektivisera processerna inom ekonomiteamet
 • Ansvara för de ekonomiska delarna av kalkyler (besparingar, Capex,
  produkter, osv)
 • Vara talesperson gentemot jurister och advokater och revisorer

Kvalifikationer och erfarenhet
Du som söker har troligtvis en gedigen erfarenhet som ekonom och bör ha arbetat minst 5 år som Ekonomichef i en tillverkande miljö. Du har en akademisk bakgrund som civilekonom och har arbetat i internationella miljöer där du är skicklig på att navigera dig. Dina Excelkunskaper är mycket goda och du uttrycker dig väl i engelska både i tal och skrift.  Du har vana från arbetsledning och ledningsgruppsarbete.

Personliga egenskaper
För att lyckas i rollen är det viktigt att du är en engagerad och en person som leder genom att agera ett föredöme. Du har ett strukturerat arbetssätt och en förmåga att se helheten, samt att blicka framåt för att kunna utveckla strukturer och processer som möter framtida behov. Du är förtroendeingivande och din kommunikativa förmåga i tal och skrift får komma till användning både internt och externt. Som chef är du trygg, och intresserad av att utveckla och coacha människor.

Placeringsort: Hanaskog

Om Tarkett
Tarkett har tillverkat golv i Sverige sedan 1886 och marknadsför idag golv och vägg för såväl hemmiljö som design- och funktionslösningar för offentlig miljö. Produktsortimentet är mycket brett och inkluderar trägolv, laminatgolv, linoleumgolv, textilgolv, sportgolv, vinylgolv och väggmaterial för våtrum alla i en mängd olika utföranden och med kompletterande tillbehör.

Med 34 produktionsenheter och ca 12 500 anställda i över 100 länder är Tarkett en av de största golvtillverkarna i världen. 2016 omsatte företaget över 2,7 mrd Euro och varje dag säljs det ca 1,3 miljoner kvm golv världen över. Tarkett arbetar med långsiktig hållbarhet enligt principerna för cirkulär ekonomi. Sedan 2013 är företaget noterat på Euronext i Paris.
Tarkett har en stark lokal förankring i Sverige och i Norden, tack vare våra fabriker i södra Sverige men också med en väl utbyggd sälj- och marknadsorganisation samt kundtjänst i de nordiska länderna.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Tarkett med Meritmind. Urval kommer att ske löpande så vänta inte med din ansökan. Tjänsten är en tillsvidare anställning med start enligt överenskommelse.  Har du några frågor eller funderingar kring tjänsten och rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Carl Ence från Meritmind på carl.ence@meritmind.se alternativt 070 166 08 24.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan

 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.