Ekonomichef till Nordström assistans, Stockholm

Stockholm Heltid

Nu söker Nordström Assistans en ekonomichef till huvudkontoret i Danderyd, Stockholm.
Ekonomifunktionen är ett nyinrättat Shared Service Center som omfattar ett marknadsområde med fyra bolag (Nordström Assistans, RTFL, MTG och N.A. Care) vilka erbjuder marknaden personlig assistans, hemtjänst och ledsagning. I rollen som ekonomichef är du det affärsmässiga stödet till VD och ansvarar för den dagliga verksamheten inom ekonomifunktionen där du leder, utvecklar, samt styr verksamheten i enlighet med den strategiska affärsplanen. Rollen innebär ansvar för både redovisning och controlling och du arbetar såväl operativt som strategiskt med fokus på en långsiktigt hållbar ekonomi och tillgodoser verksamhetens behov. Dina arbetsuppgifter är varierande och du kommer att få utlopp för din drivkraft att leda en värdeskapande ekonomifunktion.

Inom ekonomifunktionen drivs ett processorienterat arbete som direkt bidrar till verksamhetsmålen. Du arbetar nära verksamheten och medverkar till att skapa en helhetsförståelse för ekonomiska konsekvenser av beslut. Du har personalansvar för fem medarbetare, sitter i ledningsgrupp och rapporterar till Marknadsområdeschef (tillika VD för det största bolaget i marknadsområdet).

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Kvalitetssäkring av redovisning och bokslut.
  • Ansvar för ekonomirapportering, såsom budget, prognoser, månadsutfall och bokslut.
  • Ekonomistyrning genom analys, uppföljning och utveckling av verksamheten.
  • Arbeta med ständig vidareutveckling, förbättring och effektivisering av processer och verktyg för rapportering samt uppföljning.
  • Delta i affärsutveckling, kalkylering och framtagning av beslutsunderlag.
  • Ansvar för att säkerställa rutiner och att företaget har optimala system.
  • Ta fram ekonomiskt underlag till ledningsgrupp.

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker en ekonomichef med akademisk utbildning inom ekonomi, civilekonom eller motsvarande. Du har minst fem års erfarenhet av kvalificerat och brett redovisnings- och controllerarbete gärna från tjänstesektorn. Erfarenhet från arbete med skattefrågor är meriterande. Du har god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift samt har god IT- och systemkunskap.

Personliga egenskaper
Rätt person för rollen har förmåga att omsätta analys i operativa planer. Du är initiativtagande och självständig med god personlig genomslagskraft. Vi värdesätter stark kundorientering, ett positivt förhållningssätt och ser att du har lätt att kommunicera med olika målgrupper. Det är viktigt att kunna samarbeta tvärfunktionellt i organisationen för att uppnå efterfrågat resultat. Du drivs av att skapa värde, effektivisera, förbättra och utveckla i olika perspektiv samt är en engagerad och entusiastisk person.

Placeringsort
Stockholm

Om Nordströms Assistans
Vi på Nordström Assistans är övertygade om att med rätt hjälp och förutsättningar kan man nå mer. Vi vill förändra, förbättra och skapa vägen till en bättre tillvaro. Vi har funnits sedan 1998 och erbjuder idag personlig assistans och andra LSS-insatser i hela Sverige utgående från regionalkontoren i Stockholm, Malmö, Jönköping, Västervik och Gällivare. Vi är en del av Team Olivia som är en av nordens största omsorgskoncerner och Nordström Assistans är det största bolaget i koncernen. Vår framgång vilar på våra medarbetare!

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar vi med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Anette Wickholm på 070-712 98 08. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 22 oktober 2017. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan

  • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
  • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.