Financial Controller till Bellman Group, Stockholm

Stockholm Heltid

Vi söker nu en Financial Controller till Bellman Group, en anläggningskoncern som verkar nationellt men med fokus på Mälardalen. Koncernen omsätter idag 850 mkr och sysselsätter ca 500 personer. Bellman Group har företagsobligationer noterade på Nasdaq Stockholm och  Verdane Capital med säte i Stockholm är huvudägare i koncernen.

Bellman Group är en koncern i stark tillväxt med en uttalad förvärvsstrategi. Du kommer som Financial Controller att arbeta på vårt huvudkontor i Solna i en bred roll med finansiell rapportering och analyser för koncernen som idag består av 3 bolag. Du rapporterar till Gruppens CFO.

Arbetsuppgifter som Financial Controller

 • Månadsrapportering till ledning, styrelse och ägare
 • Kvartalsrapportering till obligationsinnehavare (Nasdaq)
 • Analys av resultat och KPI:er
 • Konsolidering av gruppens finansiella data (Excel) samt årsredovisning (IFRS).
 • Förbättra rapporter, rutiner och processer
 • Kontakt med och stötta ekonomichefer på dotterbolagen
 • Ansvarig att inkludera kommande förvärv i koncernens rapporteringsstruktur.


Bakgrund och erfarenhet
Du har en civilekonomexamen eller liknande med 5-10 års relevant arbetslivserfarenhet. Du har en god och bred erfarenhet av redovisning (IFRS) och erfarenhet av att arbeta med rapportering och analys. En lämplig bakgrund kan vara erfarenhet från revision. Du är van att arbeta i Excel och Powerpoint. Du har en god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i både tal och skrift.


Personliga egenskaper
För att lyckas i rollen som Financial Controller på Bellman Group är du strukturerad och noggrann med en god analysförmåga. Du har en prestigelös inställning och arbetar självständigt på ett proaktivt sätt. Du kommunicerar obehindrat med olika delar i organisationen.

Placeringsort: Stockholm

Om Bellman Group
Koncernen består av Bellmans Åkeri & Entreprenad AB och Grundab Entreprenader i Stockholm AB, som är transportföretag, samt Modern Sprängteknik i Norden AB med dotterföretagen Uppländska Bergkrossnings AB, Uppländska Bergborrnings AB och Sprängarbeten i Trönödal AB som utför sprängarbeten. Bellman Group, moderbolaget, registrerades i april 2017.

 

Bellman Group erbjuder: Ditt arbete är ofta en del i en helhet. Vi har alla ett ansvar i hur snabbt våra kunder får det svar de behöver, hur du agerar och hur du utför ditt jobb på plats.Det är vår övertygelse att alla individer vill och kan förändra och förbättra verksamheten. Ett aktivt medarbetarskap utvecklar oss och bibehåller vårt entreprenöriella förhållningssätt. I syfte att föra oss närmare våra kunder.

Vårt mål är att alltid bli uppfattade som PÅLITLIGA, SNABBA, ENKLA och ENGAGERADE.

 

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Bellman Group med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Erna Stamming på 070-750 22 76. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Tänk på följande innan du skickar din ansökan:

 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Se till att namn och kontaktuppgifter står med på ditt CV
 • Det endast är möjligt att bifoga ett dokument, lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna

Välkommen med din ansökan!

Ansök till denna tjänst