Koncernekonom till Tele2 Group Financial Reporting, Stockholm

Stockholm Heltid

Tycker du att det är utmanade att arbeta med koncernredovisning, IFRS och rapportering? Är du en hängiven person som trivs med utmaningar? Då är tjänsten som koncernekonom till Tele2 något för dig!

Tele2 söker en koncernekonom som ska ingå i avdelningen som ansvarar för upprättandet av koncernredovisningen och som består av fyra personer. Avdelningen ansvarar dessutom för rapportering enligt IFRS, upprättande av kvartalsrapporter till marknaden, upprättande av Tele2-koncernens årsredovisning samt operativ rapportering till koncernledning och styrelse. Som koncernekonom på Tele2 får du arbeta på en avdelning med kvalificerade medarbetare där varje person självständigt och med eget ansvar driver sina projekt och uppgifter. Tjänsten är placerad i Kista, Stockholm.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som koncernekonom:

 • Ansvara för att upprätta den månatliga koncernredovisningen för ett antal bolag och underkoncerner, inklusive analysera och säkerställa kvalitén på inrapporterade siffror från dotterbolagen, samt löpande besvara frågor från dem
 • Självständigt genomföra omorganisationer, fusioner och annat arbete i vårt koncernredovisningssystem Cognos Controller
 • Självständigt bygga och underhålla rapporter i vårt rapporteringsverktyg Cognos BI/TM1 samt vidareutveckla och underhålla verktyget
 • Ansvara för analys och rapportering av koncernens skatt och incitamentsprogram
 • Ansvara för rapportering av försäljning av verksamheter i koncernredovisningen
 • Självständigt driva utredningsprojekt och frågeställningar inom koncernredovisning, IFRS och finansiell rapportering
 • Delta i upprättandet av Tele2-koncernens kvartalsrapporter till marknaden samt Tele2-koncernens publika årsredovisning

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som är utbildad civilekonom eller motsvarande med inriktning redovisning eller har längre praktisk erfarenhet. Vi tror att du antingen har arbetat i några år med koncernredovisning eller som revisor. Det är dessutom meriterande om du har erfarenhet av Cognos Controller och Cognos BI/TM1. Vidare tror vi att du:

 • Tycker det är kul att jobba med koncernredovisning, IFRS och rapportering
 • Vill lära dig system och att strukturera och designa rapporter i dessa
 • Är framåt och känner dig trygg i rollen att diskutera redovisningsfrågor med dotterbolagen samt att driva projekt i hamn.
 • Behärskar engelska och svenska flytande, både i tal och i skrift.

Personliga egenskaper
Det är en självklarhet att du förstår och lever efter våra värderingar – The Tele2 Way. Vi levererar kvalitet och möter alltid våra kunders förväntningar, vi arbetar proaktivt med snabba, bra lösningar och agerar på ett öppet och prestigelöst sätt. Vi är utmanare i en föränderlig bransch och tar alltid kostnadsmedvetna beslut. För att trivas och lyckas på Tele2 måste du vara en hängiven person som gillar utmaningar. Du trivs med att under perioder arbeta i högt tempo med tydliga deadlines. Du är inte rädd för att driva din åsikt men samtidigt är du lyhörd och flexibel. Du har lätt för att se helheten och är analytiskt lagd samtidigt som du är noggrann och vidare har du ett genuint intresse för redovisning.

Placeringsort: Kista, Stockholm

Vad erbjuder Tele2 dig?

 • En plats i en flexibel och prestigelös organisation som präglas av stark teamkänsla.
 • Högt engagemang och mycket glädje där din kompetens kommer att göra skillnad.
 • Stora möjligheter till spännande karriärvägar inom Tele2. Vi ger dig chansen att utvecklas genom interna utbildningar och vidareutvecklingsprogram.
 • Vi tar hand om dig, både i din roll på företaget, men även utanför. Hos oss finns möjligheten till ett flexibelt arbete och förmåner som rör hälsa, föräldralön och pension.

Om Tele2
Tele2 har 17 miljoner kunder i nio länder. Vi erbjuder tjänster inom mobil telefoni, fast telefoni och bredband, datanät, innehållstjänster och globala IoT-lösningar. Ända sedan Jan Stenbeck grundade Tele2 1993 har bolaget varit en tuff utmanare till de gamla statliga monopolen och andra etablerade spelare. Tele2 är noterat på NASDAQ OMX Stockholm sedan 1996. Under 2016 omsatte bolaget 28 miljarder kronor och rapporterade ett rörelseresultat (EBITDA) på 5,3 miljarder kronor.

Tele2 är en internationell mobiloperatör med utmanaranda i vårt DNA. Vi utmanar våra konkurrenter och marknaden förstås, men framförallt oss själva. Vi verkar på en marknad som ständigt växer och förändras. Våra kunder vill ständigt ha nya och bättre lösningar vilket ställer höga krav på oss. Självklart vill vi möta dessa krav, därför blir hur vi arbetar och vilka vi är vår nyckel till framgång. Tele2s arbetssätt präglas av ansvar, öppenhet och prestigelöshet. Vi drivs av snabbhet, kvalitet och att alltid ha kundernas bästa för ögonen. Det gör att alla våra anställda kan och förväntas bidra till vårt övergripande mål: Att vara bäst på att skapa värde för kunderna.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Tele2 med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Anette Wickholm på 070-712 9808. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast 31 mars 2017.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.