Koncernredovisningsansvarig till Ratos, Stockholm

Stockholm Heltid

Investeringsbolaget Ratos söker nu en koncernredovisningsansvarig. Tillsammans med övriga två medarbetare i koncernredovisningsgruppen kommer du i rollen som koncernredovisningsansvarig att arbeta med inrapportering från dotterbolag, analys, konsolidering, bokslutsarbete samt intern- och externrapportering. Som koncernredovisningsansvarig är du sammanhållande för planering och genomförandet vad gäller bokslutsprocessen. Du kommer att rapportera till företagets ekonomichef. I övrigt samarbetar du tätt med övriga medarbetare på Ratos ekonomiavdelning, dotterbolagen och investeringsorganisationen. Tjänsten är placerad i centrala Stockholm.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som koncernredovisningsansvarig kommer du vara en del av koncernredovisningsgruppen och vara ansvarig för koncernredovisning för Ratos-koncernen och bokslutsprocessen.

* Ratos-koncernens koncernredovisning
* Finansiell information i delårsrapport och årsredovisning
* Att säkerställa att vi följer IFRS
* Att identifiera och säkerställa koncernens redovisningsprinciper och att de följs

Du behöver även vara öppen för att arbeta  med moms- och skattefrågor.

Kvalifikationer och erfarenhet
Du har relevant högskole- eller universitetsutbildning inom ekonomi och flerårig erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och ansvar. Du har tidigare varit verksam inom börsnoterade koncerner och känner dig trygg inom IFRS och den svenska lagstiftningen. Det ses som meriterande om du har tidigare erfarenheter från koncernredovisning av förvärv. Engelska behärskar du i både tal och skrift.

Personliga egenskaper
För att trivas i rollen bör du uppskatta entreprenörskultur som finns hos Ratos och kan behålla lugnet när tempot ökar. Du är självgående och ansvarstagande i ditt arbete och tycker om att planera din egen arbetsdag. Du är detaljfokuserad, har en god struktur och inställningen att fortsätta utvecklas i din yrkesroll. Som koncernredovisningsansvarig har du många kontaktytor både med dotterbolagen och i den interna organisationen. Du delar därför gärna med dig av dina kunskaper och ser samarbete som nyckeln till framgång.

Placeringsort: Stockholm

Ratos erbjuder
Ratos är ett bolag under utveckling och erbjuder stimulerande miljö i ett börsnoterat investeringsbolag i lokaler centralt i Stockholm. Ratos arbete är baserat på sina grundvärderingar: ”Vi ska vara entreprenöriella, engagerade och ansvarsfulla. Genom god affärsetik säkerställer vi att de vi gör affärer med kan lita på oss, vill välja oss och återkomma. Dessa värderingar utgör grunden för hur vi arbetar och interagerar med varandra och med våra intressenter”.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Ratos med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Magnus Åberg på 070–9817751. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 12 november 2017. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan

  • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
  • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.

Prenumerera på ekonomijobb

Prenumerera på lediga ekonomitjänster. Du får då informationen direkt i inboxen.

Prenumerera