Koncernredovisningsekonom söks till Peabs huvudkontor i Förslöv

Farslöv Heltid

Meritmind rekryterar nu för Peabs räkning en koncernredovisningsekonom till bolagets koncernredovisningsgrupp i Förslöv. Som koncernredovisningsekonom kommer du tillsammans med övriga i gruppen självständigt konsolidera underkoncerner för Peab AB. I koncernen finns idag 270 helägda bolag samt 60 joint ventures.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Månads- och kvartalsrapportering
  • Koncernrapportering av delägda bolag
  • Redovisning och rapportering av centrala bolag
  • Skattefrågor i samband med rapporteringen
  • Årsredovisning för koncernen
  • Vidareutveckla redovisnings- och rapporteringsprinciper
  • Bevaka och följa förändringar inom aktuella redovisningsregelverk
  • Utredningar och sammanställningar inom ekonomiområdet

Kvalifikationer och erfarenhet
Du som söker bör ha flera års erfarenhet av redovisning och rapportering av bolag inom större koncerner och har en akademisk bakgrund som civilekonom med redovisning som inriktning. Goda kunskaper inom gällande redovisningsregelverk är en förutsättning. Du har god kunskap i Excel och det är meriterande om du har erfarenhet av koncernredovisning enligt IFRS.

Personliga egenskaper
Som person är du noggrann, analytisk och har lätt för att se vad som skall göras. För att lyckas i rollen ser vi även att du är strukturerad och har god samarbetsförmåga.

Placeringsort: Förslöv 

Om Peab
Peab är ett av Nordens ledande bygg- och anläggningsföretag med drygt 14 000 anställda och en omsättning överstigande 46 miljarder kronor.
Koncernen har strategiskt placerade kontor i Sverige, Norge och Finland. Huvudkontoret är beläget i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är börsnoterad vid NASDAQ Stockholm.

Jordnära, Utvecklande, Personliga och Pålitliga – dessa är Peabs grundmurade kärnvärden som hela varumärket bygger på. För mer information se: http://www.peab.se

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Peab med Meritmind. Sista ansökning är 14 maj, men urval kommer starta 1 maj så skicka gärna din ansökan innan dess. Tjänsten är en tillsvidareanställning med start enligt överenskommelse. Har du några frågor eller funderingar kring tjänsten och rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Carl Ence på carl.ence@meritmind.se alternativt 0701660824

Tjänsten är tillsatt.