Kronfågel söker en redovisningsekonom, Stockholm

Stockholm Heltid

Vår vision är ”att inspirera människor att välja det vita, sunda och klimatsmarta kycklingköttet en gång mer i veckan”. Att jobba hos oss är att vara en del i att förverkliga vår dröm. Den ligger helt rätt i tiden, när allt fler vill äta hälsosammare och sunt. Vi tror stenhårt på visionen – så välkommen du också! Att jobba på Kronfågel är att vara med på en inspirerande resa. Det händer mycket och utvecklingstakten är hög. Söker du en roll som innebär mycket samarbete i en väl fungerande grupp? Kan du hantverket att sköta ett bolags redovisning? Då har vi rollen för dig! Vår nuvarande redovisningsekonom kommer att gå vidare internt efter sin föräldraledighet och nu söker vi dig som vill ta över den rollen. Du kommer att arbeta tillsammans med övriga på ekonomienheten, som består av en redovisningsansvarig, 2 ekonomiassistenter och 3 controllers.

Ansvarsområde som redovisningsekonom

  • Löpande redovisningen, avstämningar av konton i Kronfågel AB, Kronfågel Holding AB samt de båda moderbolagen i Scandi Standardkoncernen
  •  Månads- periods- och årsbokslut för bolagen
  • Rapportering till gruppen
  • Skattefrågor inom berörda bolag
  • Upprätta årsredovisningar
  • Upprätta skattedeklarationer
  • Hålla sig ajour med utvecklingen inom redovisningsområdet vad gäller lagar och regler
  • Vara en speaking partner i redovisningsfrågor inom Scandi Sverige och kunna bistå de andra bolagen vid sådana frågor

Kvalifikationer och erfarenhet
För att lyckas i rollen som redovisningsekonom behöver du ha minst 2–3 års erfarenhet av relevant redovisningsarbete, vi vill att du har jobbat med löpande redovisning, avstämningar och bokslut alternativt kommer från revisionssidan. Vi ser gärna att du har en relevant högskoleutbildning, men det är inget krav. Det är även en fördel om du har en bakgrund från tillverkande industri eller livsmedelsbranschen samt tidigare har arbetat med MS AX (Dynamics). Du talar och skriver svenska och engelska obehindrat.

Personliga egenskaper
Den vi söker är bra på att skapa förtroende och goda relationer med kollegor, här samarbetar vi mycket med varandra och har ett trivsamt och öppet klimat. Vidare kräver rollen att du är noggrann och strukturerad samtidigt som du också kan vara flexibel. Du får gärna vara proaktiv och våga utmana strukturer och rutiner. Våra gemensamma värderingar öppenhet, utmana och agera nu genomsyrar hela vårt ledar- och medarbetarskap, vilka du också förväntas agera i linje med.

Placeringsort: Stockholm

Om Kronfågel
Kronfågel är Sveriges marknadsledande kycklingproducent. Vi producerar, säljer och marknadsför kyld, fryst och förädlad kyckling. Vi ingår i Scandi Standard, Nordens största kycklingproducent med verksamheter i Sverige, Danmark, Norge och Finland. Våra starkaste varumärken är Kronfågel, Danpo, Den Stolte Hane och Naapurin Maalaiskana. Tillsammans är vi ca 1 700 medarbetare och har en omsättning på över fem miljarder SEK. Kronfågel AB är drygt 500 medarbetare och finns i Valla/Katrineholm och i Stockholm. Läs gärna mer på www.kronfagel.se.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Kronfågel med Meritmind. För mera information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Annika Vermunt, på 070-166 08 31. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 18:e januari 2018.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan
• Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
• Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
• Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Varmt välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.

Prenumerera på ekonomijobb

Prenumerera på lediga ekonomitjänster. Du får då informationen direkt i inboxen.

Prenumerera