Kundansvarig ekonom till HSB Östergötland

Linköping Heltid

Meritmind söker, för HSB Östergötlands räkning, en ekonom som trivs med kundkontakt och att erbjuda god service. Här erbjuds du en spännande roll i ett utvecklingsinriktat och modernt företag som har en historik och tradition att bygga vidare på. HSB Östergötland har sedan 1920-talet varit en ledande aktör för att utveckla det goda boendet.

Du blir starkt bidragande till att HSB:s kunder erbjuds fortsatt professionellt och kvalificerat stöd, när det gäller administrativa förvaltningstjänster. Rollen som kundansvarig ekonom är omväxlande och innebär ett ansvar för att behålla och utveckla befintliga kunder.

Avdelningen Administrativ Service har det övergripande uppdrag att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom att tillhandahålla kvalificerade tjänster inom ekonomisk förvaltning och administrativ service. Du kommer att ingå i ett team ekonomer på åtta personer som gemensamt tar ansvar för att hålla en hög servicenivå mot samtliga kunder.

Ansvarsområde 

  • Ta hand om dina kunders behov av konsultation och ekonomihjälp
  • Upprätta budget och bokslut
  • Uppföljningar och ekonomiska analyser
  • Administration av kundreskontra, leverantörsreskontra, hyres-och avgiftsreskontra och lånereskontra
  • Finansiell planering
  • Administration kring lägenhetsregister, överlåtelse av bostadsrätt och pantnoteringar.

I tjänsten ingår också att vara ordinarie styrelseledamot i ett par bostadsrättsföreningar. Du kommer att få stort utrymme för egen planering och goda möjligheter att utveckla tjänsten.

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som har flerårig erfarenhet av självständigt arbete inom ekonomi. Du hanterar vant löpande bokföring och ren administration till att upprätta enklare bokslut. Erfarenhet från fastighetsbranschen och föreningsliv är ett plus, men inget krav. Du är van att arbeta självständigt och hantera kundkontakter.

Personliga egenskaper
Du beskrivs som en strukturerad person som gillar att ha ordning och reda på din arbetsplats. Vidare ser vi gärna att du är engagerad, social och serviceinriktad. Du har lätt för att skapa förtroendefulla och goda relationer med såväl kunder som samarbetspartners och kollegor.

Placeringsort: Linköping

Om HSB Östergötland
HSB Östergötlands vision är: ”Tillsammans gör vi livet enklare”,  det fungerar som vår ledstjärna i det dagliga arbetet och i hela vår verksamhet! Vi finns i Linköping, Motala, Mjölby, Hallsberg, Askersund och Kumla och har cirka 150 bostadsrättsföreningar och 17 000 individuella medlemmar. HSB ägs av våra medlemmar och vårt uppdrag är att tillsammans skapa det goda boendet. Som kooperativ organisation går all vinst tillbaka för att utveckla hållbarhet och trygghet i vår samlade verksamhet inom förvaltningstjänster, medlemsverksamhet, nyproduktion och hyresrätter. Vi anpassar oss efter våra medlemmars behov och har hela tiden fokus på medlemsnytta och medlemsinflytande.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar HSB Östergötland med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Anna Haga på 070-201 03 55. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Välkommen med din ansökan!

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan:

  • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil
  • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.

Prenumerera på ekonomijobb

Prenumerera på lediga ekonomitjänster. Du får då informationen direkt i inboxen.

Prenumerera