Kvalificerade redovisningsekonomer för konsultuppdrag i Tyskland

Tyskland Heltid

Arbetar du idag som redovisningskonsult eller kvalificerad redovisningsekonom och är nyfiken på att se nya spännande branscher och företag? Meritmind bygger nu ut sin verksamhet och öppnar under hösten 2017 verksamhet i Düsseldorf i Nordrhein-Westfahlen, Tyskland. Till vår verksamhet söker vi nu konsulter som vill arbeta med redovisning hos våra kunder i Düsseldorf-området i Nordrhein-Westfahlen.

I rollen som redovisningskonsult får du kombinera din sociala förmåga med dina kunskaper inom redovisning och bokslut. Våra uppdrag sträcker sig ofta över längre perioder, vilket gör att du får den tid som krävs för att göra en skillnad i verksamheten och bidra till våra kunders framgång. Vi arbetar med intressanta företag inom många olika branscher. Våra kunder är medelstora till stora företag, ofta med välkända varumärken, många av dem är börsnoterade och ingår i internationella koncerner.

Exempel på arbetsuppgifter

  • Upprätta månads- och årsbokslut och deklarationer
  • Löpande redovisning inklusive avstämningar
  • Likviditetsrapportering och uppföljning
  • Myndighetsrapportering
  • Säkerställa kvaliteten i redovisningen genom att kontinuerligt utveckla och förbättra ekonomiprocesserna
  • Koncernredovisning (beroende på uppdrag) 

Kvalifikationer och erfarenheter
Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande med flera års erfarenhet av arbete med redovisning och vana att arbeta självständigt. Dina kunskaper i Excel är goda och du behärskar tyska och engelska i både tal och skrift. Har du bred erfarenhet av olika affärssystem är det mycket meriterande. Snabb tillgänglighet ser vi som ett stort plus.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som har internationell erfarenhet, antingen från internationella företag i Sverige eller ännu hellre från arbete utomlands och som har möjlighet att arbeta mitt i Europa, Düsseldorf-området.  Mycket goda kunskaper i tyska och engelska är ett absolut krav. För att trivas och lyckas i rollen som konsult bör du vara affärsorienterad samt bli stimulerad av att möta nya miljöer och individer. Som person är du en prestigelös problemlösare som gärna söker förbättringsprocesser inom organisationen. Du bör snabbt kunna sätta dig in i mer komplicerade arbetsuppgifter och skaffa ett helikopterperspektiv på de problem du ställs inför. Vidare är du proaktiv och kan väl planera samt organisera ditt arbete. Som person brinner du för att skapa värde och bidra till våra kunders lönsamhet och tillväxt.

Om Meritmind
Meritmind är konsultföretaget för kvalificerade tjänster inom ekonomiområdet. Vi bistår företag och organisationer med interimstjänster, rekrytering & ledarskap samt rådgivning & förändring. Från våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Västerås och Linköping hjälper vi kunder i hela Sverige och internationellt. Företaget grundades år 2000 och har idag 225 medarbetare.
Meritmind har utsetts till Gasellföretag (DI), Superföretag (Veckans Affärer) samt tillsammans med Brightby Snabbväxare på Tillväxtlistan (Affärsvärlden/Ahrens). Meritminds grundare och koncernchef, Helena Casserlöv-Kvist, utsågs till Årets företagerska under Beautiful Business Award 2011, till en av Sveriges mäktigaste kvinnliga entreprenörer i Veckans Affärer (2014 och 2015) samt nominerad till Alla tiders entreprenör av Svenska Dagbladet (2014).

Ansökan

För mer information är du välkommen att kontakta konsultchef Anders Lignell, 0707-30 32 50

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan:

  • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
  • Det endast är möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
  • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Tjänsten är tillsatt.