Lekolar i Osby söker Financial Controller till huvudkontoret

Osby Heltid

Lekolar söker via Meritmind en Financial Controller för att bli en central del i ekonomiavdelningen vid huvudkontoret i Osby. I rollen kommer ditt ansvarsområde innefatta ett stort spann och sträcka sig från redovisning, med ansvar för lagerredovisningen i Lekolar AB till att bland annat vara delaktig i arbetet med konsolideringen och redovisningen av den nordiska koncernen. Som Financial Controller ansvarar du också för redovisning och inrapportering av moms och skatter för de svenska bolagen. I rollen rapporterar du direkt till den nordiska redovisningschefen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter som Financial Controller

  • Bokslutsarbete inklusive lagerredovisning
  • Inrapportering och avstämning till koncernredovisningssystemet
  • Konsolidering av koncernen tillsammans med redovisningschefen
  • Vara a ´jour med gällande redovisningsregler inom K3 och IFRS och agera stöd för ekonomiorganisationen för dessa frågor

Kvalifikationer och erfarenhet
För att vara framgångsrik i rollen som Financial Controller på Lekolar bör du vara civilekonom eller motsvarande och ha en mångårig erfarenhet från kvalificerat arbete inom redovisning och rapportering, gärna med erfarenhet från lagerredovisning. Självklart har du mycket god insikt i redovisningsprinciper såsom K3 och IFRS. Det är också en fördel om du har erfarenhet från koncernredovisning och/eller erfarenhet från revisionsbyrå samt behärskar engelska i tal och skrift. Du är en avancerad användare av Excel och det är en fördel om du tidigare har arbetat i AX och/eller Cognos då dessa systemstöd används idag på Lekolar.

Personliga egenskaper 
Som person är du energisk och ansvarsfull. Du bör vara analytisk och kommunikativ och motiveras av att se dig själv i ett större sammanhang där din insats är en betydelsefull del i en större kedja. Du klarar av att arbeta i ett högt tempo men klarar också av att dyka in i detalj på de avvikelser du ser har inverkan på helheten. Vi tror att du är en person som gillar att slutföra uppgifter och får en extra kick när kvaliteten på arbetet är på topp men som inte heller blir bekymrad när andra arbetsuppgifter behöver prioriteras.

Placeringsort: Osby

Om Lekolar
Lekolar är marknadsledare i hela Norden på pedagogiska hjälpmedel, leksaker, inredning och förbrukningsartiklar till skolor och förskolor och med mer än 20 000 produkter är Lekolars sortiment det bredaste på marknaden. Lekolar strävar efter att hjälpa varje barn att blomma, att göra arbetet för lärare och barn enklare, mer stimulerande och roligt. Lekolar vill väcka lusten att lära genom att skapa och utveckla lärande miljöer och tillhandahålla verktyg inom detta område.

Lekolar finns i Norge, Danmark, Finland och Sverige. Koncernen har ca 300 medarbetare och omsätter cirka 1 miljard kronor. Sedan februari 2017 ägs Lekolar av Nalka.

För mer information vänligen se: https://www.lekolar.se/

Ansökan

Om du vill ha mer information om tjänsten kan du kontakta rekryteringskonsult Helena Centerblad på helena.centerblad@meritmind.se eller 070 – 749 99 63.  Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan

  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
  • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
  • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.Välkommen med din ansökan

Välkommen med din ansökan!

Ansök till denna tjänst