Manager Financial Control till EnterCard, Stockholm

Stockholm Heltid

Vill du vara med och fortsätta byggandet av en Financial Control-funktion inom en dynamisk och internationell finansiell organisation? Vi söker nu en Manager Financial Control till EnterCard som ska agera rådgivare i verksamheten och finansiell part i flertalet affärsbeslut. I rollen som Manager Financial Control ansvarar du för att leda och motivera din grupp med två direktrapporterande och att säkerställa kvaliteten i regelefterlevnad samt ramverk som ex. IFRS. EnterCard är ett internationellt bolag på frammarsch som är delägt av både Swedbank och Barclays Bank samt har kontor i Norge, Sverige och Danmark. I och med att ditt team är lokaliserat både i Sverige och Norge förekommer vissa resor i tjänsten. Som Manager Financial Control arbetar du i våra lokaler på Klarabergsgatan i centrala Stockholm.

Dina huvudsakliga ansvarsområden som Manager Financial Control:

 • Ansvara för att samtliga finansiella rapporterar följer uppsatta IFRS-principer.
 • Leda ett team med två direktrapporterande.
 • Hålla i dialogen mot revisorer i revisioner.
 • Säkerställa att EnterCard har en effektiv skattehantering.
 • Skapa tydliga rutiner och policys gällande periodisering, avstämningar och avskrivningar av immateriella tillgångar.
 • Driva frågor kring transfer pricing, pensioner, transaktioner.
 • Översyn av redovisningssystem inom bolaget.
 • Tillgodose att controllerfunktionen har goda uppföljningsramar att utgå ifrån gällande riskbedömningar.
 • Förbereda underlag inför styrelsemöten och intern revision

Kvalifikationer och erfarenhet

Till rollen som Manager Financial Control söker vi dig som har en examen inom ekonomi från högskola och vi ser gärna att du minst har cirka 6-8 års relevant erfarenhet av revision och/eller redovisning. Du har tidigare erfarenhet från finansiella sektorn eller inom Financial services-avdelningar i större bolag.  Det gör att du känner dig trygg inom finansiella regelverk kopplat till redovisning. Du har tidigare varit delaktig i att arbeta med utvecklingsarbete av ekonomisystem avseende processer, arbetssätt och systemstöd samt ser gärna att du gillar att driva förbättringsprojekt. Du har tidigare hanterat frågor inför revision. Du kommunicerar obehindrat på engelska i både tal som skrift.

Personliga egenskaper

För att lyckas i rollen som Manager Financial Control är det av högsta vikt att du är en ansvarstagande person som kan engagera andra och ta initiativ. Som ansvarig för en grupp förväntas du vara tydlig och effektiv i din kommunikation med en god förmåga att förmedla budskap. Vidare tycker du om att prioritera och organisera ditt arbete för att kunna leverera kvalité. EnterCard är en internationellt präglad organisation, vilket gör att du motiveras av att arbeta i ett dynamiskt arbetsklimat medständiga förändringar.

Placeringsort: Stockholm

 Om EnterCard
At EnterCard, we firmly believe that a diversity of backgrounds and experiences lead to a better workplace. We have offices in Stockholm, Oslo, Trondheim, and Copenhagen, but our colleagues are from all over the world. Our team of 450 people represents 40 different nationalities, our average age is 36, and women hold 58% of leadership positions.

Our business is to provide customers and partners with financial flexibility in a responsive manner. We take care of the complete financing solution, from risk and money management, to customer communication and digital development.
Our corporate values Passionate, Innovative and Genuine are reflected in everything we do.
They are the core of our culture.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar EnterCard med Meritmind. Tjänsten söker du genom att klicka här. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Casper Båge von Sivers på 070-029 11 41. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan:

 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.