Meritmind söker Controllers för uppdrag i Tyskland

Tyskland Heltid

Meritmind befinner sig i stark tillväxt och bygger nu ut sin verksamhet under hösten 2017. Därför söker vi nu business controllers till vår utökande verksamhet i Düsseldorf, Nordrhein-Westfahlen, Tyskland.

Våra controlleruppdrag sträcker sig ofta över längre perioder, vilket gör att du får den tid som krävs för att göra en skillnad i verksamheten och bidra till våra kunders framgång. Våra kunder är medelstora till stora företag, ofta med välkända varumärken, många av dem är börsnoterade och ingår i internationella koncerner. Vidare finns våra kunder inom många olika branscher.

 Vanligt förekommande arbetsuppgifter som Controller:

  • Budget- och prognosarbete
  • Kostnads- och intäktsanalys i samband med bokslut
  • Uppföljning av månadsbokslut
  • Resultatrapportering av affärsområden
  • Uppföljning mot budget
  • Bollplank mot avdelningschefer kopplat till resultat och prognos
  • Managementrapportering

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande och har arbetat som Controller i minst fem år. Du har erfarenhet från flera analysverktyg med starka kunskaper i Excel och Powerpoint. Du är analytisk och arbetar proaktivt samt har en god förmåga att uttrycka dig pedagogiskt både på tyska och engelska. Du har förmågan att arbeta självständigt och vana att agera bollplank mot beslutsfattare.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som har internationell erfarenhet, antingen från internationella företag i Sverige eller ännu hellre från arbete utomlands och som har möjlighet att arbeta mitt i Europa, Düsseldorf-området.  Mycket goda kunskaper i tyska och engelska är ett absolut krav. För att trivas och lyckas i rollen som konsult bör du vara affärsorienterad samt bli stimulerad av att möta nya miljöer och individer. Som person är du en prestigelös problemlösare som gärna söker förbättringsprocesser inom organisationen. Du bör snabbt kunna sätta dig in i mer komplicerade arbetsuppgifter och skaffa ett helikopterperspektiv på de problem du ställs inför.


Placering: 
Düsseldorf, Nordrhein-Westfalen

Om Meritmind AB
Meritmind är konsultföretaget för kvalificerade tjänster inom ekonomiområdet. Vi bistår företag och organisationer med interimstjänster, rekrytering & ledarskap samt rådgivning. Från våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Västerås och Linköping hjälper vi kunder i hela Sverige och internationellt. Företaget grundades år 2000 och har idag 225 medarbetare.

Meritmind har utsetts till Gasellföretag (DI), Superföretag (Veckans Affärer) samt tillsammans med Brightby, ”Snabbväxare” på Tillväxtlistan (Affärsvärlden/Ahrens). Meritminds grundare och vd, Helena Casserlöv-Kvist, utsågs till ”Årets företagerska” under Beautiful Business Award 2011, blev nominerad till ”Alla tiders entreprenör” av Svenska Dagbladet (2014) och har utsetts till en av Sveriges mäktigaste kvinnliga entreprenörer i Veckans Affärer 2014, 2015, 2016 och 2017.

 

Ansökan

För mer information är du välkommen att kontakta konsultchef Anders Lignell, 0707-303250

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan:

  • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
  • Det endast är möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
  • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Tjänsten är tillsatt.