Nobina söker redovisningsekonom till Service Center Ekonomi, Stockholm

Stockholm Heltid

Vi söker en nyfiken och engagerad redovisningsekonom till vårt Service Center Ekonomi, SCE. Nobina är börsnoterat och har verksamhet i Sverige, Finland, Norge och Danmark. SCE består av ett 20-tal medarbetare och vår vision är att vara ”Ett Service Center i Toppklass”.

Söker du en roll som redovisningsekonom där du självständigt ansvarar för redovisningen i ett par bolag? Vi erbjuder en bred tjänst hos en lönsam, långsiktig och processorienterad arbetsgivare som strävar efter ständiga förbättringar! Du kommer att arbeta på vårt kontor i Solna och rapporterar till Gruppchef Redovisning och Anläggning.

Huvudsakliga ansvarsområden och arbetsuppgifter

 • Utveckla och effektivisera rutiner och arbetsmetoder i redovisningsfunktionen
 • Månadsmöten med kund (ekonomichefer och controllers)
 • Månads- och årsbokslut
 • Kontoavstämningar
 • Moms- och skattedeklarationer
 • Bokföring lön
 • Löpande redovisning
 • Årsredovisning, inkomstdeklaration vid svenskt bolag
 • Lager- och drivmedelsredovisning

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som har minst gymnasiekompetens och 3-5 års arbetslivserfarenhet från liknande arbetsuppgifter. Du behöver kunna göra bokslut självständigt och ha ett stort intresse för redovisning. Det är meriterande om du har någon form av påbyggnadsutbildning i ekonomi och erfarenhet från lagerredovisning. Du behöver ha goda kunskaper i svenska, både skriftligt och muntligt, och eftersom vi jobbar med de övriga nordiska länderna kommer du att ha nytta av om du kan något annat nordiskt språk, men det är inget krav. Vi jobbar i Agresso, vilket är meriterande och du behöver ha goda kunskaper i Excel.

Personliga egenskaper
Som Redovisningsekonom söker vi dig som har kvalitet, service och utveckling i fokus. Vi arbetar som ett team med gemensam leverans till våra kunder och ser gärna att du blir en del av det. Även om du arbetar självständigt med dina arbetsuppgifter hjälps vi åt och ställer upp för varandra. Du uppskattar att arbeta i ett värderingsstyrt företag som har bra rutiner och välutvecklad struktur. Vi välkomnar även att du vill bidra till våra ständiga förbättringar.

Placeringsort: Stockholm

Om Nobina
Nobina är Nordens största och mest erfarna operatör inom kollektivtrafik med 10 000 medarbetare och 3600 bussar. Vi bedriver trafik åt uppdragsgivare i hela landet, bland andra SL, Västtrafik och Skånetrafiken. Vår framgång skapar ett bättre samhälle i form av ökad rörlighet, minskad miljöbelastning och lägre samhällskostnader. Vi satsar mycket på hållbarhetsfrågor och har ett stort miljötänk. Nobina är också stolt partner och sponsor till Stockholm Pride. Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför. Detta gäller såväl våra medarbetare som de närmare 1 miljon resenärer som reser med oss dagligen. Läs mer på www.nobina.se

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Nobina med Meritmind. För mera information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Annika Vermunt på 070-166 108 31 eller Anette Wickholm på 070-712 98 08. Vi intervjuar löpande så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. sista ansökningsdagen är söndagen 12/11.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan

 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.