Nobina söker Teamleader Cash Management & Treasury Support, Stockholm

Stockholm Heltid

Vi söker en Teamleader Cash Management & Treasury Support till vårt Service Center Ekonomi, SCE. Nobina är börsnoterat och har verksamhet i Sverige, Finland, Norge och Danmark. SCE består av ett 20-tal medarbetare och vår vision är att vara ”Ett Service Center i Toppklass”.

Har du erfarenhet från Cash Management och gillar att driva projekt? Vi söker dig som vill axla rollen som Teamleader och få en utvecklande tjänst inom Cash Management! Du kommer att arbeta på vårt huvudkontor i Solna och rapporterar till Gruppchef Cash Management.

Huvudsakliga ansvarsområden och arbetsuppgifter

 • Ansvara för Cash Management-processen och Cash pool
 • Driva utvecklingsprojekt för Cash Management, Leverantörs- och Kundreskontra
 • Likviditetshantering, interna överföringar
 • Ränteberäkningar
 • Agera stöd och support åt koncernens Finanschef inom bl a:
  • Risk Management – säkerställa koncernens försäkringsskydd
  • Trade Finance – ansvara för översikt över koncernens garantier
  • Analyser inom FX och Working Capital
  • Ad hoc Treasury-relaterade projekt
  • Systemägare för likviditetssystemet (OCRA)

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som har högskoleutbildning inom ekonomi och 3 års arbetslivserfarenhet från Redovisning och Cash Management. Som Teamleader leder du arbetet för 2 medarbetare och vi ser gärna att du har ledarerfarenhet sedan tidigare. Det är meriterande om du har arbetat med Lean eller med processförbättringar, kanske har du drivit något mindre projekt? Goda kunskaper i Excel är ett krav. Du behöver även ha goda kunskaper i svenska, både skriftligt och muntligt. Kunskaper i övriga nordiska språk är meriterande.

Personliga egenskaper
I den här rollen kommer du att ha mycket kontakter och nytta av ditt förtroendeingivande sätt och din kommunikativa förmåga.  Du behöver också kunna motivera andra och ha en förmåga att se vad som behöver effektiviseras. Du uppskattar att arbeta i ett värderingsstyrt företag som har bra rutiner och välutvecklad struktur. Vi välkomnar även att du vill bidra till våra ständiga förbättringar.

Placeringsort: Solna

 

Om Nobina

Nobina är Nordens största och mest erfarna operatör inom kollektivtrafik med 10 000 medarbetare och 3600 bussar. Vi bedriver trafik åt uppdragsgivare i hela landet, bland andra SL, Västtrafik och Skånetrafiken. Vår framgång skapar ett bättre samhälle i form av ökad rörlighet, minskad miljöbelastning och lägre samhällskostnader. Vi satsar mycket på hållbarhetsfrågor och har ett stort miljötänk. Nobina är också stolt partner och sponsor till Stockholm Pride. Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför. Detta gäller såväl våra medarbetare som de närmare 1 miljon resenärer som reser med oss dagligen. Läs mer på www.nobina.se

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Nobina med Meritmind. För mera information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Annika Vermunt på 070-166 108 31 eller Anette Wickholm på 070-712 98 08. Vi intervjuar löpande så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 12:e november 2017.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan

 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.