Redovisningschef till Metria i Gävle eller Stockholm

Stockholm och Gävle Heltid

Vill du bli en av oss?

För oss på Metria är det geografiska läget viktigt. Vi brinner för ökad användning av geografiska data, GIS och webbtjänster. Genom insamling och analys av geografisk data vill vi skapa ett hållbart samhälle att leva i. Vårt jobb är att genom gott samarbete leverera kvalificerad geodata som förenklar våra kunders vardag. Vi har både bredden och djupet och vår spridning över landet gör att vi förstår våra kunders behov oavsett var de befinner sig. För när man arbetar med geografisk data är den lokala förståelsen avgörande. Genom att förädla, visualisera och paketera data, hjälper vi våra kunder. Arbetsklimatet på Metria präglas av god sammanhållning och engagemang för innovation och kvalitet. Vill du vara med och driva utvecklingen framåt tillsammans med oss?

Arbetsuppgifter som Redovisningschef på Metria

Metria Sverige söker nu en redovisningschef till sin organisation i utveckling och förändring. Som redovisningschef har du medarbetare i Gävle och gruppen består idag av fyra personer. I rollen kommer du att arbeta med löpande bokföring, avstämningar samt med kvalitetssäkring av boksluten. Du kommer också fungera som bollplank till organisationen när det kommer till redovisningsorienterade frågor. En viktig del i arbetet är att fortsätta driva projekt som på olika sätt är kopplade till utvecklingen av affärssystemet Maconomy. Om du har några års erfarenhet av att vara ledare, är en kunnig redovisare och gillar utmaningen som finns i ett tillväxtbolag i kulturskifte kan detta vara rätt tjänst för dig. Som redovisningschef rapporterar du till CFO och arbetar på Metrias kontor antingen i Stockholm eller i Gävle.

Dina ansvarsområden som Redovisningschef:

 • Ansvara för att upprätta månads- kvartals och årsbokslut samt årsredovisning
 • Personalansvar över en redovisningsgrupp bestående av fem personer
 • Skatter och deklarationer
 • Rapportering till myndigheter (SCB m fl)
 • Utveckla rutiner för att kvalitetssäkra ekonomiarbetet
 • Analys av cash-flow och balansräkning
 • Underhålla och utveckla affärssystemet Maconomy
 • Framtagande av interna rapportpaket

Vem söker vi?

Vi söker dig som har gedigen erfarenhet från kvalificerad redovisning och i botten minst gymnasium, gärna med ekonomisk inriktning. Det är viktigt att du tidigare haft personalansvar och kan arbeta självständigt med att utveckla gruppen och arbetsmetoderna. Du har erfarenhet av att upprätta årsredovisningar enligt K3 och gärna IFRS. Du är van att driva projekt inom processförbättringar och kan agera som kravställare mot supportorganisation på olika nivåer. Metria arbetar i affärssystemet Maconomy och det är ett krav att du har tidigare erfarenhet av detta system. Du kommunicerar obehindrat, i tal och skrift, både på svenska och engelska.

Personliga egenskaper
För att lyckas i rollen som Redovisningschef är det viktigt att du är trygg i din egen kompetens och känner dig stimulerad av en föränderlig omgivning. Du trivs med att leda andra och att hjälpa kollegor till att prestera på topp i sitt arbete. Du är prestigelös och kan arbeta både med operativa redovisningsfrågor liksom med frågor av mer strategisk karaktär, mer utifrån ett helikopterperspektiv. Att driva förändring triggar dig och du försöker alltid effektivisera i den mån det är möjligt.

Ansökan

I den här rekryteringsprocessen har vi valt att samarbeta med rekryteringsbolaget Meritmind. Genom att klicka på ”Skicka ansökan” skickas du vidare till deras annons och kan ansöka direkt via deras hemsida. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Anette Wickholm på mobil 070-712 9808. Intervjuer och urval kommer att ske löpande.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan

 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.