Redovisningschef till Transdev, Stockholm

Stockholm Heltid

Till Transdev söker vi nu en driven Redovisningschef. Rollen, som rapporterar till CFO, innehar en nyckelfunktion på Transdev med ansvar för att kvalitetssäkra och utveckla bokslutsprocessen. Den väl fungerande redovisningsfunktionen består av drygt 10 medarbetare som hanterar den svenska koncernens legala bolag. Företaget sitter fräscha lokaler i Bromma.

Ansvarsområde som Redovisningschef

 • Leda, styra och kvalitetssäkra arbetet inom redovisningsfunktionen.
 • Ansvar för intern rapportering i form av månadsbokslut, budget och prognos till koncernens moderbolag i Frankrike
 • Ansvar för extern rapportering i form av årsredovisningar, moms och skattedeklarationer
 • Stöd till organisationen gällande redovisningsfrågor
 • Ansvar för kontakt med koncernens externa revisorer
 • Ansvar för koncernens inkomstbeskattning, skatteberäkningar och övrig hantering av frågor inom skatteområdet
 • Leda och delta i aktiviteter och projekt för att öka kvalitet och effektivitet i koncernens redovisning/rapportering

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande med erfarenhet av redovisning och ledarskap. Har du erfarenhet som revisor ses det som meriterande. Du är bekväm med att agera bollplank i komplexa redovisningsfrågor och behöver kunna se och prioritera gruppens arbete från ett helhetsperspektiv. Du har dokumenterad erfarenhet av personalansvar och ett intresse och fallenhet för ledarskap och att utveckla dina medarbetare. Erfarenheten inom har redovisningsområdet är gedigen, med tyngdpunkt på K3 och IFRS.

Personliga egenskaper
Som ledare är du ett gott föredöme, visar omtanke och är bra på att inspirera och motivera dina medarbetare.  Du är senior i din kommunikation, trygg i din redovisningskompetens och duktig på att bygga relationer med övriga delar av organisationen.

Transdev erbjuder:
Arbete inom ett framgångsrikt och välkomnande internationellt bolag med goda utvecklingsmöjligheter.

Placeringsort: Stockholm, Bromma

Om Transdev
Transdev är en av Sveriges största operatörer inom persontrafik. Varje dag görs flera hundratusen resor med oss från Haparanda i norr till Österlen i söder. Vi driver persontrafik på uppdrag av länstrafik, kommuner och landsting. Vi driver också kommersiell tågtrafik och busstrafik. Inom Transdev Sverige ryms varumärkena Bussakuten, Flygbussarna, Flygbussarna Door-to-Gate, Flygbussarna Charter, Båtbussarna, Snälltåget, Blidösundsbolaget och Styrsöbolaget. Ledord för alla våra verksamheter är säkerhet, pålitlighet och service – något som våra omkring 4.500 medarbetare har med sig i sitt dagliga arbete. www.transdev.se 

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Transdev med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Magnus Åberg på 070-981 77 51. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast 20 augusti. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan

 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Se till att namn och kontaktuppgifter står med på ditt CV
 • Det endast är möjligt att bifoga ett dokument, lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna

Välkommen med din ansökan!


Ansök till denna tjänst