Redovisningsekonom till Applied Value gruppen, Stockholm

Stockholm Heltid

Är du en erfaren Redovisningsekonom som söker en bred och kvalificerad roll på ett snabbfotat investment- och managementkonsultföretag i centrala Stockholm. Då är vi intresserad av dig! Som Redovisningsekonom söker vi en person som vill vara med och utveckla ekonomifunktionen i bolag som är i ständig förändring. Som Redovisningsekonom har du en självständig roll där du arbetar med den löpande bokföringen, månadsbokslut och årsbokslut i ett antal företag i olika branscher under Garden Growth Industries, som är Applied Value gruppens nordiska investmentbolag. Du arbetar som en del av en sammansvetsad ekonomiavdelning och rapporterar till Koncernredovisningschefen för Garden Growth Industries.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som Redovisningsekonom:

Du kommer att arbeta med 10 bolag som omsätter tillsammans 400 Mkr. Du tillhör ekonomiavdelningen som idag består av fem personer och som kommer att utökas med en person.

I dina huvudsakliga arbetsuppgifter ingår:

 • Självständigt bokslutarbete
 • Kontoavstämningar och rapportering
 • Factoring och kontakter med bank
 • Löpande bokföring
 • Lagerredovisning
 • Effektivisera och bygga nya processer tillsammans med övriga medarbetare på ekonomiavdelningen
 • Skattedeklarationer och momsredovisning
 • Årsredovisning
 • Dokumentera rutiner och processer
 • Övrig administration

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom ekonomi och minst 5 års erfarenhet av självständigt bokslutsarbete. Du har erfarenhet av att effektivisera rutiner och arbetssätt samt motiveras av att arbeta med ständiga förbättringar. Du är van att arbeta i moderna affärssystem och har goda Excelkunskaper. Om du har erfarenhet från Movex och Visma samt  tillverkande bolag är detta meriterande.

Personliga egenskaper
För att trivas uppskattar du hög aktivitet på nya affärer och investeringar samt ett högt tempo. Eftersom kontoret är litet är det viktigt att du är prestigelös och tycker om att hjälpa till med både högt och lågt. Du arbetar självständigt, vågar ta för dig och lägger stor vikt vid att leverera i tid. Du har en god social förmåga och är van vid att ha många kontaktytor både internt och externt. Vidare kommunicerar du obehindrat på svenska och engelska i både tal och skrift.

Placeringsort:
Stockholm

Om Applied Value Group/Garden Growth Industries

Garden Growth Industries AB (GGI) är ett privatägt investmentbolag med kärnfokus i att förvärva mogna bolag med en omsättning upp till 2.000 Mkr. GGI äger förnärvarande Söderfors Steel, Lagerkomponenter Säffle, Rullprofil i Örebro, Alimenta, Bålstabagar´n, Europabagaren och Tidermans Bageri. Därutöver investerar GGI aktivt i värdepapper, teknikbolag med stor tillväxtpotential och genomför löpande investeringar i välgörenhetsprojekt. GGI ingår tillsammans med Applied Value i Applied Value Group. Applied Value grundades 1997 av Bruce Grant och Jan Stenbeck och är ett internationellt managementkonsultföretag med kontor i Europa, Kina och USA. Applied Value kombinerar djup kompetens med globala rådgivare med den fokus och flexibilitet som kännetecknar en kundnära konsultfirma och har genom åren byggt ett privat investmentbolag där man tillämpar affärsprinciperna från rådgivningsverksamheten i privatägda investeringar.
Läs mer: www.appliedvaluegroup.com 

 

 

Ansökan

För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Anette Wickholm på 070 – 712 98 08. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt och senast 12/1 2018.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan:

 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.

Prenumerera på ekonomijobb

Prenumerera på lediga ekonomitjänster. Du får då informationen direkt i inboxen.

Prenumerera