Sales Controller till Schneider Electric, Stockholm

Stockholm Heltid

Till multinationella Schneider Electrics söker vi nu en ambitiös, handlingskraftig och analytisk person med erfarenhet av kvalificerat analys- och ekonomiarbete som vill vidareutvecklas och successivt ta mer och mer ansvar direkt under CFO. Detta är ett spännande och utvecklande steg för dig som vill få insyn i controllerrollen i en stor internationell koncern och få stor variation och bredd i arbetsuppgifterna. Som sales controller kommer du arbeta på huvudkontoret i Solna och ingå i ett ekonomiteam om 10 personer.

Som vår nya Sales controller är du ansvarig för att övervaka de svenska och norska affärsverksamheternas resultat. Du kommer att stödja Key Account Managers, Sälj- & Marknadsteamen samt Finance Business Partners för att skapa lönsam tillväxt. Vidare kommer du att spela en viktig roll i utvecklingen av ett gemensamt controlling ramverk för norra Europa, vilket gör det möjligt att nå högsta nivå inom detta område.

Dina huvudsakliga ansvarsområden som Sales Controller:

  • Kundbonus: Övervaka kundens bonusbetalning och upplupna kostnader samt specialrabatter.
  • Ge support till försäljnings- och marknadsföringsteamet.
  • Stödja prissättningsteamet med finansiella data
  • Bidra till att förbättra vår kommersiella prestationsmätning
  • Kommersiella kostnader: Se till att vi har en avkastning på investeringar i kommersiella kostnader
  • Skapa försäljnings KPI: er

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som har högskole-/universitetsutbildning inom ekonomi med goda studieresultat och gärna några års erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete alternativ kvalificerad erfarenhet som konsult eller från revision. För att vara kvalificerad för denna tjänst är det även viktigt med goda kunskaper i Excel, moderna affärs-, och BI-system. Du pratar och skriver flytande på svenska eller norska och engelska.

Personliga egenskaper
Som person är du analytisk, kvalitetsmedveten, ansvars- och initiativtagande. Du är bra på att kommunicera i tal och skrift både på svenska/norska och engelska. Du har också en god pedagogisk förmåga och ett socialt och positivt sätt som gör att du effektivt kan stötta och agera bollplank till många interna intressenter. Du är intresserad av systemfrågor och har mycket goda kunskaper i Excel och gärna även något affärs- och BI-system. Du tycker om att arbeta självständigt i en mindre grupp men med kontakter både i och utanför Sverige och med ca 4–6 resdagar per år. Som person vill du öka din kompetens för att successivt ta dig an mer utmanande uppgifter och ansvarsområden.

Om Schneider Electric
Schneider Electric är med 180 000 anställda i mer än 100 länder, världsledande inom energilösningar. Från enklaste produkt till komplexa system bidrar vår teknik, våra programvaror och tjänster till att förbättra drift och automation av våra kunders verksamheter. Schneider Electric är ledande inom den digitala omvandlingen av energihantering och automation i bostäder, fastigheter, datacenter, infrastruktur och industrier.


Schneider Electrics erbjuder
På Schneider Electric vill vi ha de bästa medarbetarna. Därför prioriterar vi utbildning och personlig utveckling genom att strukturerat arbeta med utbildningsplaner från dag ett. Som Sales Controller kommer du ständigt att utveckla din professionella kompetens, företagskunskap och ges möjlighet att fokusera på din personliga utveckling. Vi hoppas att du vill utvecklas inom Schneider-organisationen och du kommer att få möjlighet att driva de intressen och karriärvägar som du önskar.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Schneider Electric med Meritmind. För mera information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Anette Wickholm, på 070-712 9808. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 28:e januari 2018.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan
• Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
• Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
• Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Varmt välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.

Prenumerera på ekonomijobb

Prenumerera på lediga ekonomitjänster. Du får då informationen direkt i inboxen.

Prenumerera