Senior redovisningsekonom till Henkel Norden, Stockholm

Stockholm Heltid

Till Henkels nordiska redovisningsgrupp söker vi nu en erfaren, kunnig redovisningsekonom. Du kommer att arbeta i en redovisningsgrupp bestående av fem personer inklusive redovisningschefen. I ditt ansvar ingår redovisning, skatter och bokslutsarbete i en internationell miljö. Rollen innebär ett självständigt ansvar för ett till två av bolagen i Norden där du är en garant för hög kvalitet i redovisningen och rapporteringen till moderbolaget i Tyskland. Du rapporterar till redovisningschefen och tjänsten är placerad i Alvik, Stockholm.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Månads- och årsbokslut, årsredovisningar och inkomstdeklarationer
 • Kvartalsvis rapportering, enligt IFRS till moderbolaget i Tyskland
 • Skatterapportering till moderbolaget i Tyskland
 • Ansvar för skattefrågor
 • Delta i arbetet med transfer pricing
 • Samarbete med Henkels Shared Service Center
 • Ad hoc-utredningar
 • Delta i redovisningsrelaterade projekt, ofta initierade centralt

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som har akademisk examen eller annan relevant eftergymnasial utbildning och som har 5-10 års erfarenhet av redovisnings- och bokslutsarbete. Du får gärna ha erfarenhet av internationella koncerner där nordiska bolag ingått. Din IT-mognad är hög och du har jobbat i större ekonomisystem och är bekväm i Excel och övriga Officepaketet. Då vi redovisar enligt IFRS är det meriterande om du tidigare har kommit i kontakt med detta regelverk. Vårt koncernspråk är engelska varpå goda verbala och skriftliga kunskaper är ett krav.

Personliga egenskaper
Som person är du prestigelös och kan ta dig an olika typer av arbetsuppgifter inom en ekonomiavdelning med engagemang och nyfikenhet. Rollen som redovisningsekonom innebär täta kontakter med personer både i Sverige och utomlands och du gillar att jobba med många gränssnitt i företaget. I övrigt är du noggrann och ansvarstagande och driver självständigt dina ansvarsområden i rollen.

Placeringsort: Stockholm

Henkel erbjuder
Henkel Norden erbjuder dig en spännande tjänst där du tillsammans med kompetenta kolleger i redovisningsteamet kan växa i din yrkesroll. Du får ett stort nordiskt ansvar och många internationella kontakter.

Om företaget
Henkel är ett globalt företag med marknadsledande varumärken som Schwarzkopf, Barnängen, Loctite och Pattex. Henkel är verksamt inom tre affärsområden hushållsprodukter, kosmetik- och hygienprodukter samt lim, tätning och ytbehandling. Under 2016 hade Henkelkoncernen en omsättning på 18,7 miljarder euro och en vinst på 3,172 miljarder euro. Henkel Norden har ca 400 medarbetare i de fyra nordiska länderna och omsatte 208 miljoner euro under 2016. För mer information om företaget se: www.henkel.se


Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Henkel med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Magnus Åberg på 0709-817751. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 10 december 2017. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan

 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.