Senior redovisningsansvarig till Sodexo, Stockholm

Stockholm Heltid

Till ekonomiavdelningen på Sodexo söker vi en erfaren redovisningsansvarig. Vi söker dig som är en kvalificerad redovisningsekonom och som vill utveckla redovisningens rutiner och processer i samarbete med redovisningschefen som du också rapporterar till. Du kommer att ha ett nära samarbete med övriga kollegor på ekonomiavdelningen som totalt består av 13 personer och du kommer ansvara för team Redovisning med sina 5 personer. I arbetet kommer du att ha mycket kontakter med företagets samtliga verksamheter i Sverige.

Din arbetsplats är centralt belägen i Arenastaden, Solna, nära pendeltåg och Tvärbana.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som redovisningsansvarig

 • Utveckla metoder och processer för redovisningen
 • Delta i redovisningsrelaterade projekt
 • Ansvara för team Redovisning
 • Redovisning och månadsbokslut på väsentliga områden som exempelvis moms- och skattdeklarationer, lager, anläggningstillgångar och leasing
 • Delta i rapportering, enligt IFRS till moderbolaget i Frankrike
 • Årsbokslut och årsredovisningar
 • Kontakt med externa intressenter som revisorer
 • Intern kontrollfrågor

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande med mångårig erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete med redovisningsprocessen i sin helhet. Vi ser gärna erfarenhet från revision och/eller från redovisningsavdelning där du arbetat med kvalificerad redovisning. Du har mycket goda kunskaper om de svenska redovisningsreglerna och om IFRS. Du talar och skriver svenska och engelska obehindrat. SAP kunskap är meriterande.

Personliga egenskaper
För att vara framgångsrik i rollen som redovisningsansvarig är du en person som är drivande och självgående och trivs med att ha ett stort eget ansvar. Du trivs i en föränderlig miljö och har egenskaper som analytisk, strukturerad och kommunikativ. Du beskrivs som ansvarstagande, är bra på att bygga relationer och förstår betydelsen av teamarbetet.

Placeringsort: Solna, Stockholm

Vad erbjuder Sodexo dig?
Du kommer att erbjudas en spännande roll där det egna ansvaret får stort utrymme.  Dina framtida kolleger är ett härligt och trevligt gäng. Vi sitter i nya och fräscha lokaler med flexibel aktivitetsbaserad kontorslösning. Kontoret ligger precis bredvid Mall of Scandinavia med sitt stora utbud av restauranger och butiker. Vi har individuell lönesättning och kostförmån. Sodexo har kollektivavtal.

Om Sodexo
Sodexo erbjuder ett brett utbud av tjänster för en bättre livskvalitet i vardagen för alla som tar del av vår service. Samtidigt bidrar vi till att våra kunder kan prestera bättre och utvecklas. Vi utvecklar, leder och levererar tjänster till företag, institutioner och offentlig sektor. Vi erbjuder allt från reception, säkerhet och städning till måltidstjänster, måltidskuponger och facility management. Sodexo finns i 80 länder med ca 420 000 medarbetare runt om i världen.

 

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Sodexo med Meritmind. För mera information är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter på Meritmind, Anette Wickholm 070-712 9808 eller Annika Vermunt på 070-166 0831. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast 1 april 2018.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan

 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Välkommen med din ansökan!

Ansök till denna tjänst

Prenumerera på ekonomijobb

Prenumerera på lediga ekonomitjänster. Du får då informationen direkt i inboxen.

Prenumerera