Skuldförvaltare till Treasury, Stockholm

Stockholm Heltid

Akelius Residential Property AB är ett av Europas största och mest internationella bostadsbolag. Fastighetsbeståndet om 90 miljarder är koncentrerat till metropoler såsom Berlin, London, New York, Paris, Stockholm, Toronto, Köpenhamn.

Vi söker nu en skuldförvaltare till vår treasury-avdelning. Funktionen är koncerngemensam och fungerar som internbank för hela koncernen.  Vi hanterar likviditet, finansiering och finansiell riskhantering såsom ränte- och valutarisk.

Som skuldförvaltare är du en del av front och middle office. Uppgifterna är varierande men innefattar främst hantering av lån, förhandling av lånevillkor och avtalsgranskning. Vidare ingår hantering av finansiella risker samt kontakt med banker och investerare, vilket även innefattar att hålla företagspresentationer. Viss rapportering och administration igår också i rollen. En del resor inom Europa och Nordamerika förekommer.

Du kommer att vara en del av Akelius treasuryavdelning som består av sex medarbetare. Du rapporterar till bolagets finanschef. Finansieringen sker lokalt i de länder där Akelius är verksamt, flytande engelska och tyska är därför ett krav. Du är civilekonom eller har annan eftergymnasial relevant utbildning och har några års erfarenhet av motsvarande arbete. Tjänsten är placerad på Akelius huvudkontor i Danderyd.

Akelius är ett växande företag med platt hierarki som bådar för goda karriärmöjligheter. Företaget satsar på interna utbildningar för personalen och har ett stort samhällsengagemang. Möjlighet finns att jobba en period i Berlin i Tyskland.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Akelius med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare, Magnus Åberg på 0709-817751. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan

  • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
  • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.