Interim Financial Controller till storbolag, Göteborg

Göteborg Heltid

Är du en analytisk och strukturerad person med ett stort driv och stark förståelse för affären?

Meritmind söker nu för ett konsultuppdrag en Interim Financial Controller som kommer att ansvara för att leverera korrekt och snabb rapportering av globala kostnader, P&L, investeringar och capex för tilldelade avdelningar, både gällande utfall, prognoser och budget. Uppdraget beräknas starta i november och pågå i ca 4-6 månader.

 

Interim Financial Controller

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter som interim Financial Controller
Du ingår  i ett team om 5 personer och rapporterar till redovisningschefen. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebär följande:

  • Säkerställa korrekt rapportering av globala kostnader och att tillsammans med Business Controller analysera och förklara utfallen
  • Ansvara för månadsvis finansiell rapportering och analys till koncernfunktioner (t.ex. FP&A och redovisning)
  • Ansvara för periodiseringar och timpriskalkylering, samt säkerställa att nödvändigt underlag levereras till koncernredovisningsfunktionen vid månadsskiftet
  • Vara delaktig i att sammanställa budget och prognos
  • Tillhandahålla underlag för intern och extern revision
  • Stötta dina medarbetare och ta dig an ad hoc-uppgifter

Kvalifikationer och erfarenhet
För att lyckas och trivas i rollen ser vi att du har omkring 5 års erfarenhet av liknande roller, gärna från större och internationella bolag. Du är trygg i redovisningens alla delar och har ett öga för detaljer samt ett stort intresse för analys.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är flexibel, lösningsorienterad och har en god kommunikativ förmåga. Du trivs med att arbeta i en förändringsbenägen organisation i internationellt bolag med många kontaktytor.

Låter detta uppdraget som något för dig? Då vill vi komma i kontakt med dig, välkommen att ansöka!

Ansökan
För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig konsultchef Olivia Engberg på olivia.engberg@meritmind.se eller telnr 0765112925.

Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV och det är endast möjligt att bifoga ett dokument.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande konsultprocess.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med GDPR-lagstiftningen)

  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.

Välkommen med din ansökan!

Ansök till denna tjänst