Möt oss i Almedalen den 4 juli!

Digitaliseringsstress – nya krav på ledarskap när verkligheten ändras i realtid

Var: Korsgatan 24, Visby
När: Onsdag den 4 juli kl 13.00-13.45
Arrangör: Meritmind tillsammans med Chef

Digitaliseringsstress – nya krav på ledarskap när verkligheten ändras i realtid

Ska vi agera nu? Eller nu? Eller inte alls utan hålla fokus på långsiktiga mål? Mängden realtidsdata och ny teknik med AI och robotisering ger oändliga möjligheter för den nyfikne men blir också en stressfaktor utan tydligt ledarskap. Hur kan chefer bli snabbfotade utan att springa ifrån sig själva?

Vad gör tillgången till realtidsanalyser, ständigt uppdaterade kurvor och staplar med vårt ledarskap? När allt går att mäta finns det en risk att man drunknar i data. För att lyckas med datadriven styrning behöver vi lära oss sålla – välja just de KPI:er som är relevanta för organisationen. Vi måste också vara nyfikna och våga anamma allt det nya – samtidigt som vi håller en tydlig linje i ledarskapet.

Med ny teknik som machine learning, AI och robotisering ändras företagens förutsättningar i grunden. Mängden data kommer knappast att minska framöver, tvärtom. Hur skapar man då som ledare ett lugn i organisationen, när möjligheterna att agera för varje enskild anställd är oändliga?

Här diskuterar vi hur dagens chefer behöver rusta sig för att få med sig medarbetarna på förändringsresan. Hur chefer och ledningsgrupper får ut bästa möjliga verksamhetsnytta samtidigt som de undviker digitaliseringsstressade medarbetare.

Kom och besök oss i Almedalen!

 

Seminarium

Tillsammans med Joanna Hummel, Eva Aspengren, Jan Gulliksen och Meritminds Catrine Backman så kommer moderatorn Cissi Elwin att föra en diskussion på plats om digitaliseringsstressen. Här nedan ser du samtliga panelmedlemmar:
 

Catrine Backman
Rådgivningskonsult, Meritmind

Jan Gulliksen
Digitalexpert och professor, KTH

Moderator: Cissi Elwin,
VD och chefredaktör, Chef

Eva Aspengren
CFO, WSP

Joanna Hummel
VD, Lyko

Eva Aspengren, CFO WSP

Eva Aspengren är ekonomidirektör på WSP, ett teknikkonsultbolag inom samhällsbyggarsektorn. WSP finns i 40 länder med 42 000 medarbetare.

Eva har en vision om World Class Finance och har under det senaste året tagit beslut att effektivisera ekonomifunktionen genom att gå i bräschen och satsa på en RPA-lösning istället för att outsourca till ett redan befintligt koncerngemensamt shared service center i Indien.

 

Joanna Hummel, VD Lyko

Joanna Hummel är vd på hårvård- och skönhetsföretaget Lyko som finns både i fysiska butiker och online. Tidigare i år utsågs Lyko till årets e-handel i Retail Awards. Joanna har även en bakgrund som nordisk CFO på skönhetskedjan Kicks, där hon var med och digitaliserade bolaget.

 

Jan Gulliksen, digitaliseringsexpert och professor KTH

Jan Gulliksen är professor i människa-datorinteraktion. Han har forskat på digitala arbetsmiljöer och skrev sin avhandling om Skatteverkets digitaliseringsresa. Han är medlem i regeringens digitaliseringsråd och vice rektor på KTH. Han har även uppdraget från EU-kommissionen att vara Digital champion of Sweden.

Catrine Backman, Meritmind

Catrine Backman arbetar som rådgivningskonsult på Meritmind och är specialiserad inom ekonomistyrning, koncernrapportering och processeffektivisering inom ekonomiområdet. Hon arbetar med organisationsförändringar och förändringsledning, vilket handlar mer och mer om digitalisering, ett område hon även håller föredrag om.

Moderator: Cissi Elwin, chefredaktör och vd, Chef

 

 

Ha koll på oss i appen!
Vi är långt ifrån ensamma i Almedalsprogrammet och det är inte lätt att hålla reda på alla evenemang man skulle vilja gå på.  Almedalsguiden kan bli din livlina under veckan så passa på att ladda ned den redan nu och om du tycker vår paneldebatt låter intressant så favoritmarkera det gärna genom att klicka här.

Hoppas vi ses!