Vad gör en AML-analytiker?

Som AML-analytiker arbetar man med riskbedömning inom Anti Money Laundering i syfte att förhindra penningtvätt eller finansiering av terrorism.

Vilka arbetsuppgifter har en AML-analytiker?

Jobbet som AML-analytiker kan exempelvis innebära att man analyserar transaktioner som sker mellan kunder och en bank, ur ett penningtvättsperspektiv. Flödena analyseras för att kontrollera att kundens transaktioner verkar stämma med den information som finns om kundens förväntade beteende (enligt KYC). Man agerar också på AML-relaterade larm och avvikelser i det interna systemet, utreder och rapporterar till Finanspolisen vid misstanke om penningtvätt eller finansiering av terrorism. Uppdatering av KYC-relaterade uppgifter (känn din kund) ingår också ofta i rollen. Även onboarding av både privat- och företagskunder ur ett AML-perspektiv är vanligt förekommande i rollen som AML-analytiker.

Vilka egenskaper och kompetens krävs för en AML-analytiker?

Att vara en AML-analytiker är ett bra arbete för dig som är analytisk, noggrann, ansvarstagande och välorganiserad. Meriterande är om du har kunskap eller är bekant med AML-regelverket sedan tidigare. Viktigt i rollen är att hålla sig uppdaterad inom världsnyheter och ha en förståelse för vad det innebär att arbeta med sekretessbelagd information.

 
 

Lediga jobb

Här finns jobben! Konsultuppdrag, tjänster som vi rekryterar till hos våra kunder och jobb hos Meritmind.

Alla lediga jobb

 

Skicka in ditt CV till oss!

Med ditt CV hos Meritmind blir du sökbar för våra konsultchefer och rekryteringskonsulter.

Registrera CV

 

Är du intresserad av att anlita eller rekrytera en AML-analytiker?

Fyll i dina uppgifter och specificera ditt behov, så hör vi av oss.