Bli konsult hos Meritmind!

Vill du utvecklas snabbt och vara med att bidra till våra kunders fortsatta framgång?

Som konsult på Meritmind utvecklas du snabbt och får på kort tid en bred erfarenhet. Vi erbjuder spännande och varierande uppdrag i olika branscher, utvecklande möten med nya kollegor, kompetensutveckling och en stark företagskultur.

Hos Meritmind har du en engagerad och kunnig konsultchef som med sin expertis matchar dig mot rätt uppdrag. Du blir också en del av ett stort nätverk av ekonomikonsulter och får stöttning i din kompetensutveckling, för att du ska kunna ta nästa steg i din karriär.


 

Det här får du som konsult

 

Individuell plan för din långsiktiga utveckling

Tillgång till ett stort nätverk av erfarna konsulter

Engagerad konsultchef som hjälper dig att utvecklas

Nätverksträffar, konferenser, kickoffer m.m.

 
 
 
 

» Du får omväxlande och spännande uppdrag

Vi sätter en ära i att både kunden och du som konsult skall vara nöjda med uppdragen. Vi lägger stor tonvikt vid att matchningen stämmer både kompetensmässigt och på det personliga planet.

» Du får schyssta villkor

Som konsult på Meritmind har fast månadslön med möjlighet till en rörlig lönedel. Vi har ett generöst friskvårdsbidrag och förmåner genom Benify.

» Vi hjälper dig i din karriär

Vi vill gärna att vårt samarbete ska vara långsiktigt och se till att du utvecklas i din karriär. Vi tror på ett livslångt lärande och att din kompetensutveckling är ett ansvar som vi delar.

 

Några av våra medarbetare berättar mer

Anders Wahlfridsson

Interimskonsult

Jag vågade ta steget att bli konsult

Min före detta arbetsgivare gjorde en omorganisation och jag skulle bli erbjuden en ny roll inom den nya organisationen. Då ställde jag mig frågan: ”Vad vill jag arbeta med härnäst?”

Läs hela berättelsen

Julia Lundström

Interimskonsult

Fördelarna med att arbeta som konsult

Vem vill inte få mycket ny erfarenhet på kort tid och en inlärningskurva som går konstant uppåt? Enligt Julia Lundström är fördelarna med att jobba som konsult många!

Läs hela berättelsen
 

Skicka in ditt CV till oss!

Registrera ditt CV hos oss och kom ett steg närmare ditt drömjobb.

Registrera CV

Lediga jobb!

Här ser du alla våra lediga tjänster. Ta nästa steg i din ekonomikarriär!

Alla lediga jobb

 
 

Vi har roligt tillsammans

En stor del av Meritminds affärsidé är att vi ska ha kul tillsammans och vi är måna om att du ska känna att du är en del av Meritmind även när du är ute på kunduppdrag. Därför ser vi till att hålla dig uppdaterad om vad som händer genom digitala och sociala kanaler och bjuder regelbundet in till trevligheter och inspiration.

Vi har AW:s, ekobarer, konferenser, kickoffer och andra aktiviteter för att stärka gemenskapen. Som anställd konsult är du en viktig del av företaget och det vill vi att du ska känna.

 

Vanliga frågor från blivande konsulter

Vad är det för lönemodell?

Konsulterna på Meritmind har fast månadslön med möjlighet till en rörlig lönedel. Det innebär en säker inkomst oavsett uppdrag eller inte, som vilket arbete som helst.

Vad är det för förmåner?

Utöver marknadsmässig lön och kompetensutveckling så har Meritminds konsulter tillgång till förmånspaket via portalen Benify. Där finns en lång rad förmåner att välja mellan. Som konsult har man även ett friskvårdsbidrag.

Hur jobbar ni med kompetensutveckling?

Vi vet att våra konsulters kompetens är nyckeln till framgång. Varje konsult har ett utvecklingsprogram för att kunna ligga på topp. Vi har ett kompetensutvecklingsprogram som heter Meritmind Learning. Där erbjuder vi kurser, seminarier, e-learning med mera som är framtaget specifikt för ekonomer.

Hur fungerar det när man väljs ut till ett uppdrag?

Meritmind har långsiktiga relationer som en grundpelare. Konsulterna har stor delaktighet under tillsättningen av ett uppdrag. Vi vill att både konsulten och kunden ska vara nöjda med uppdraget.

Måste jag tacka ja till alla uppdrag?

Innan någon får ett uppdrag pratar man igenom förutsättningarna så att det känns bra för alla inblandade. Våra konsulter har alla en engagerad konsultchef som känner sina konsulter väl. Den långsiktiga relationen borgar för att våra konsulter hamnar på rätt uppdrag ur ett kompetensperspektiv.

Är det mycket resor?

De flesta uppdrag innebär inte resor. Om ett uppdrag inkluderar regelbundna resor kommer vi alltid överens med våra konsulter så att det fungerar med privatlivet.

Vad händer om det inte fungerar ute på uppdraget?

Konsultchefen följer upp uppdraget med både kund och konsult. Om det är något som inte fungerar tar konsultchef, kund och konsult en diskussion och försöker lösa problemet. Går det inte att komma framåt så kan vi, eftersom vi är många konsulter, lösa situationen genom att byta konsult.

Vad har ni för typer av uppdrag? I vilka branscher och på vilken typ av företag?

Meritmind jobbar framför allt med stora och medelstora bolag, men även en del mindre företag. Vi jobbar i de flesta branscher, mycket inom den privata sektorn, men också inom offentlig- och ideell verksamhet. Detta gör att våra konsulter får variarende uppdrag, omväxling och en bred erfarenhet.

Våra konsulter har kvalificerade uppdrag som chefer och specialister, t.ex. CFO, controllerchef, redovisningsspecialist, AML-analytiker, koncerncontroller, koncernredovisningschef, controller, Compliance Officer och redovisningsansvarig.

Hur långa är uppdragen?

Uppdragen ligger i regel på 7-18 månader så man får bra med tid på sig att etablera sig och göra nytta hos kunden.

Har ni någon utvecklingsplan för era konsulter?

Absolut! Vi jobbar efter en konsulttrappa som ligger till grund för konsultens utvecklingsplan och skapar möjlighet att ta nästa steg.

Vem tillgodoser mina behov av arbetsredskap i form av telefon, dator, ergonomiska hjälpmedel på arbetsplatsen?

Meritmind förser dig med mobiltelefon. Dator och ergonomiska hjälpmedel ordnas av företaget där du har ditt uppdrag. Om det mot förmodan inte löser sig tillfredställande ordnar Meritmind det som fattas.