Vad gör en CFO?

Som CFO har man ett övergripande ansvar för ledningen av ekonomifunktionen, ibland även HR-avdelningen och IT-avdelningen. Du ingår oftast i ledningsgruppen och jobbar och agerar som ett nära och affärsmässigt bollplank till VD och ledning i både operativa och legala frågeställningar.

Vilka arbetsuppgifter har en CFO?

Jobbet som CFO innebär att man är övergripande ansvarig för bolagets ekonomi, finansiering, likviditetsflöden och valutahantering. CFO´n ansvarar för budget- och prognosprocessen, inköpsstyrning med dess uppföljning och årsredovisning och bokslutsprocessen. Även för externa kontakter med banker, försäkringsbolag, revisorer och juridiska rådgivare.

En CFO är processägare för samtliga processer inom ekonomi, ibland även IT, och ansvara för den löpande utvecklingen och effektivisering

Som CFO har du personalansvar över en eller flera grupper och du ansvarar för löpande resultatrapportering till bolagets ledning, styrelse och övrig organisation.

Vilka egenskaper och kompetens krävs för en CFO?

Att vara en CFO är ett bra arbete för dig som är stabil, driven, strategisk, resultat- och affärsorienterad. Vara en god ledare och ha lösningsfokus och vara handlingskraftig är också viktiga egenskaper hos en CFO. Ha ett strukturerat arbetssätt och en förmåga att se helheten, möjlighet att blicka framåt för att kunna utveckla strukturer och processer som möter framtida behov.

Du bör vara civilekonom eller ha liknande akademisk bakgrund och erfarenhet från liknande roll eller från revision samt goda kunskaper inom kvalificerad redovisning och verksamhetsstyrning.

Du uttrycker dig obehindrat i tal och skrift på svenska och engelska.

 
 

Lediga jobb

Här finns jobben! Konsultuppdrag, tjänster som vi rekryterar till hos våra kunder och jobb hos Meritmind.

Alla lediga jobb

 

Skicka in ditt CV till oss!

Med ditt CV hos Meritmind blir du sökbar för våra konsultchefer och rekryteringskonsulter.

Registrera CV

 

Är du intresserad av att anlita eller rekrytera en CFO?

Fyll i dina uppgifter och specificera ditt behov, så hör vi av oss.