Nyårslöften från en nybliven konsult

1148096-fireworkFrån och med min examen arbetade jag inom en och samma koncern i över tre år innan jag nu i höstas tog steget in i konsultvärlden. Jag trivdes bra på min tidigare arbetsplats men tyckte samtidigt att det var dags att bredda perspektiven. Jag kände att jag hade fått med mig många bra lärdomar och en god grund att stå på, men att jag samtidigt skulle behöva prova på olika branscher och typer av företag för att ta nästa steg i min utveckling.

När jag såg annonsen om Meritminds Generatorprogram kände jag med en gång att det var precis en sådan utmaning som jag var ute efter. Generatorprogrammet innebär att en under ungefär två års tid arbetar som konsult med olika Controlleruppdrag samtidigt som en går utbildningar, skuggar seniora konsulter samt har en mentor som stöd i sin professionella utveckling. Nu är jag som sagt i full gång med mitt nya yrkesliv som konsult och så här inför årsskiftet har jag funderat över vilka nyårslöften jag ska satsa på när det gäller yrkeslivet. Som den tävlingsmänniska jag är så tycker jag allt blir lite roligare med en målbild i sikte, så här kommer mina konsult-nyårslöften:

  1. Ha ett öppet mindset. Som konsult dyker en in i olika uppdrag där en hela tiden möts av olika företagskulturer och tillvägagångssätt. Med ett öppet mindset kan en både dela med sig av egna erfarenheter och samtidigt ta del av nya kunskaper.
  2. Boosta med energi. Att komma ut på spännande uppdrag är visserligen en boost i sig, men samtidigt så vet jag att personlig utveckling såsom frukostseminarier etc är något som fyller mig med både inspiration och energi i vardagen. Därför ska jag hålla utkik och till se att planera så att jag kommer iväg på sådant också.
  3. Nätverka mera! Jag träffar många intressanta och inspirerande personer att ta lärdomar av både ute i uppdrag och bland mina kollegor på Meritmind. Vore dumt att låta den möjligheten gå en förbi!

Skrivet av: Anna Persson