Rekordsnabb utveckling för ekonomer

Digitala intervjuer är här för att stanna

 

Jobbar du med revision eller controlling och är i början av din karriär? Då kan Snabbspåret vara något för dig. Det menar Marika Hedh, som är en av deltagarna.

– Det ger mig en rekordsnabb utveckling, vilket är väldigt bra så här i början av karriären.


Marika Hedh är anställd som konsult på Meritmind. Hon är också en av deltagarna i Meritminds Snabbspåret, en snabbare karriärsutveckling inom controlling för juniora ekonomer som idag arbetar inom controlling eller revision. Inom ramen för Snabbspåret har Marika haft två konsultuppdrag, ett i en större organisation och det nuvarande i en mindre organisation.

– Fördelen med Snabbspåret är att jag på kort tid har kunnat lära känna och jämföra olika typer av organisationer och branscher, säger hon.

”Fick ett väldigt bra intryck”

Det som lockade med livet som anställd konsult var omväxlingen, samtidigt som man har tryggheten i att ha en fast anställning. En annan viktig del var känslan i anställningsprocessen.

– Jag fick ett väldigt bra intryck av Meritmind och personerna i rekryteringsprocessen, det var viktigt för mig. Det kändes som en bra företagskultur och ett bolag som vill framåt och utveckla medarbetaren, berättar Marika Hedh.

Bilden av konsultrollen kan vara att man står lite utanför och inte blir rotad någonstans. Det känner dock inte Marika av. Hon har en tät dialog med sin närmsta chef och andra inom Meritmind och pekar på flera andra delar som gör att hon känner sig som en del av företaget.

– Jag tycker Meritmind lyckas väldigt bra med att få mig att känna mig inkluderad och som en del av företaget. Dels genom våra utbildningar som vi har tillsammans och dels genom andra aktiviteter som vi konsulter blir inbjudna till, såsom frukostar, konsultträffar och AW:s.

– Som konsult har jag det väldigt bra, fortsätter hon. Jag har två arbetsplatser och två uppsättningar kollegor, dels på Meritmind och dels på uppdraget.

Utbildningar kopplade till faktiska arbetsuppgifter

I Snabbspåret ingår bland annat utbildningar inom Excel, presentationsteknik och budgetprocessen och det är något Marika tycker är väldigt värdefullt.

– Alla delar är kopplade till våra arbetsuppgifter. Och om vi inte jobbar med det nu, så kommer vi göra det i framtiden.

Eftersom Snabbspåret är till för personer som arbetat med revision eller controlling och är i början av sina controllerkarriärer har deltagarna ofta bra utbyte av varandra, menar Marika Hedh.

– Vi är en grupp med ungefär samma bakgrund som är i ungefär samma skede av karriären och kan diskutera och bolla olika saker. Dessutom har vi väldigt roligt när vi umgås.

Marika har utvecklats vidare och arbetar idag som experienced consultant.

Läs mer om Snabbspåret här ⇒

Vill du veta mer om Snabbspåret? Kontakta Pernilla Larsson eller Sanna Apelgren kandidatansvariga på Meritmind och ansvariga för Snabbspåret.

pernilla.larsson@meritmind.se
sanna.apelgren@meritmind.se

Skrivet av: Mathias Johansson