Lyft i din ekonomikarriär

Kvalificerade ekonomer med ambitioner, se hit! Hitta din nästa utmaning hos oss eller utvecklas som ekonom och person. Vi hjälper dig att lyckas!

Läs mer

Kompetensutveckling för kvalificerade ekonomer

Att utvecklas i sin profession och som person är betydelsefullt. Kraven på arbetsmarknaden är höga och det blir allt viktigare att vara anställningsbar. Du förväntas ha stora kunskaper inom ekonomiområdet. Vid sidan av detta finns det förväntningar på att du ska vidareutveckla och effektivisera verksamheten. Dina medarbetare har också förväntningar på kommunikation och feedback, vilket kräver ett utvecklat ledarskap.

Din vidareutveckling är en viktig angelägenhet såväl för dig själv som för ditt företag. När din förmåga att effektivisera, lösa problem och kommunicera ökar, i kombination med att du är uppdaterad på det senaste inom ekonomiområdet, skapas vinnande resultat.

Vi hjälper dig att ta greppet om din kompetensutveckling!

Meritmind Advance

Meritmind Advance är ett forum för kompetensutveckling för kvalificerade ekonomer. Vi erbjuder seminarier, utbildningar och workshops inom de ämnesområden som är av intresse för ekonomer. Det är våra egna konsulters behov som styr ämnesval och innehåll. Vi tänker att om det är viktigt för våra konsulter är det även till nytta för våra kunders medarbetare.

Vi vet att ekonomer är ett upptaget släkte. Därför anpassar vi aktiviteterna så att de ska passa, både i format och tidsmässigt. Det kan vara korta och effektiva onlineutbildningar eller mer djuplodande fysiska möten. Men alltid med hög kvalitet och inriktning mot kvalificerade ekonomer.

Exempel på ämnesområden:

 
 • Modern affärsplanering
 • Effektivare bokslut
 • Automatisera årsredovisningsprocessen
 • Värdebaserad styrning med hjälp av nyckeltal
 • Informellt ledarskap
 • Karriär och utveckling
 • LinkedIn
 • K3/IFRS
 • Excel
 • Lönsamhetsoptimering
 

Ledarskap för ekonomer

Idag ställs det mycket stora krav på ledare. Det gäller att vara flexibel och stark i en snabbt föränderlig omvärld. Både att vara chef och ta de beslut som krävs och att agera som ledare och få medarbetarna att följa.

Vi hjälper chefer inom ekonomiområdet att utveckla sitt personliga ledarskap och att bli tydliga i sin roll och sitt uppdrag. Vi bistår om du behöver genomföra förändringar i organisationen, effektivisera hur ni arbetar och skapa en bättre fungerande grupp.

Våra ledarskapskonsulter har lång erfarenhet av utvecklings- och förändringsarbete i näringslivet. Våra coacher arbetar enligt branschorganisationen International Coach Federations etiska riktlinjer.

Exempel på tjänster:

 
 
 • Coaching
 • Individuellt anpassade utvecklingsprogram
 • Ledarskapsprofiler och 360-analyser
 • Ledningsgruppsutveckling
 • Teamanalyser
 • Stöd vid konflikthantering
 
 

Konsultprogram för controllers

 

Är du en av många ekonomer med höga ambitioner och ett par års yrkeserfarenhet t.ex. som redovisningsekonom eller som junior controller i en linjeroll, som vill vidare i din karriär, men inte riktigt vet vilken väg du ska välja? Svaret heter Generator. 

Generator är Meritminds tvååriga konsultprogram för unga, talangfulla blivande controllers. Programmet innehåller mentorskap, varierande och utmanande konsultuppdrag hos Meritminds kunder samt kompetensutveckling genom utbildning. Du får en snabb utveckling i din karriär som controller och konsult!

Du har kunskapen och erfarenheten, vi har jobben

Registrera ditt CV i vår karriärportal och du har tagit det första steget mot en ny, spännande utmaning. Här söker du bland våra lediga tjänster samtidigt som du är sökbar för våra kandidatansvariga. Även om du inte är aktivt sökande idag så är det värt att vara registrerad i vår databas. Plötsligt dyker rätt tjänst upp och då kan vi hitta dig innan du har hittat tjänsten.  Registrera dig för nu eller för framtiden!


White papers & webinars

Modern affärsplanering – Rätt metod för er? (white paper)

Är rullande prognos en bra metod för ditt företag? Läs vårt white paper där vi diskuterar metoden och vad som gör att den är effektiv för vissa organisationer.

Läs mer

Optimera för lönsamhet (white paper)

Läs vårt white paper som hjälper dig att komma igång med att skapa en modell för att styra verksamhetens kostnader och intäkter.

Läs mer

Digitalisering (video)

Tidningsrubrikerna skriker ”Digitalisera eller dö!”. Affärsmodeller ifrågasätts på fundamental nivå. Yrken försvinner och ersätts av robotar. Kommer vi ekonomer behövas framöver? Vad ska vi göra? Känner du att det är svårt att veta hur digitaliseringen kommer att påverka ditt arbete som ekonom? Är det svårt att komma med bra svar när ledningen frågar vad ni på ekonomisidan gör på digitaliseringsområdet?

Läs mer