Excelwebbinarium: Avancerade diagram

16 feb

Välkommen att delta på Meritminds onlineutbildning i Excel för ekonomer - ett enkelt och tidseffektivt sätt att tillgodogöra sig mer kunskap.

Målbilden är att du får en förståelse för hur du tillämpar Excels olika diagram och kunskap kring central funktionalitet knuten till respektive diagramtyp. Med tydliga tillämpningsexempel lär du dig att skapa en serie olika diagram.

Ur innehållet
 • Fokus på delarnas förhållande till helheten
  Cirkel
  Sol
  Treemap
 • Visa trender över tiden eller jämföra två mått med olika storheter
  Kombinationsdiagram – Stapel/Linje
 • Visa relationer mellan tre mått
  Bubbeldiagram
 • Stegvis förklaringar hur du tar dig från startvärde till uppsatt målvärde
  Vattenfallsdiagram
 • Utvärdera olika alternativ
  Polärdiagram
Du lär dig funktionalitet för att;
 • Hantera beskrivningar, flexibla rubriker och dataetiketter
 • Styra inställningar knutet till axlar, hantera fler värdeaxlar
 • Centrala inställningar och valmöjligheter under Diagramelement
Målgrupp

Ekonomer med goda förkunskaper inom Excel.

Praktiskt

Övningsmaterial med lösningsförslag finns att ladda ner i samband med anmälan. Övningarna är baserade på verkliga frågeställningar som många ekonomer möts av, men de är förenklade för att snabbt komma till kärnan och få inspiration att prova själv. Du behöver inte göra övningarna i förväg utan vi kommer att gå igenom dem under utbildningen. Du måste inte heller göra övningarna samtidigt som föreläsaren, det går bra att lyssna och bara följa med i vad föreläsaren gör för att senare repetera de delar som är intressanta på egen hand, med stöd av det övningsmaterial du fått.

Utbildningen baseras på Excel i Office 365 svensk version för PC, men du kan gå utbildningen även om du har den engelska versionen.  

Utbildningen kommer att hålla ett högt tempo. Det finns möjlighet att ställa frågor skriftligen via webbinarieplattformen och dessa besvaras i mån av tid under en frågestund på slutet.

Det är en fördel att sitta vid en stor skärm, alternativt att ha två skärmar, då du kommer att ha två fönster öppna samtidigt. Ingen webbkamera krävs men ett headset kan vara bra att ha. Det är viktigt att du testar ljud och uppkoppling innan utbildningen. Du kommer att få information om hur du gör detta.

Efter utbildningen skickar vi ut en utvärdering till alla deltagare. Svarar du på den får du en lathund i pdf-format kring den mest centrala funktionaliteten. Du kommer även få tillgång till en inspelning av webbinariet under en tvåveckorsperiod efter kurstillfället.

Föreläsare
Bild på föreläsaren Annika Graflund

Annika Graflund

Konsult inom verksamhetsstyrning. Annika har utvecklat en serie Excelutbildningar särskilt anpassade för ekonomer.

Tid och plats

Tid: Onsdagen den 16 februari 2022 kl. 08.30-10.00
Plats: Vid din dator. Du kopplar upp dig till utbildningen via vår webbinarietjänst. Länken till webbinariet får du i samband med anmälan.

Kostnad

1350 kr ordinarie avgift (ex moms).
Vi fakturerar i samband med utbildningen och tillämpar 15 dagars betalningstid.

Avbokning

Vid avbokning senare än 7 dagar före utbildningsstart debiteras 100 % av avgiften. Utbildningsplats kan överlåtas till annan person i samma företag. Vid eventuell avbokning eller överlåtelse av plats var vänlig meddela oss på events@meritmind.se.

Inställd utbildning

Meritmind förbehåller sig rätten att ställa in planerade utbildningar och ändra utbildningsdatum, varvid eventuella inbetalda avgifter återbetalas. Ersättningar därutöver betalas ej. Meritmind meddelar så snart det är möjligt om utbildningstillfället mot förmodan skulle behöva ställas in.

Kontaktperson

Maria Ahlén
E-post: events@meritmind.se

Anmälan

Sista anmälningsdag: 15 februari 2022. Det finns ett begränsat antal platser.

Håll dig uppdaterad inom ekonomiområdet

Få branschinsikter, inspiration, events och webbinarier direkt till din inkorg.

Prenumerera

Kommande seminarier
Visa alla