Seminarium ”Robotics för ekonomer i praktiken”

19 jun

Vad menas egentligen med digitalisering, robotisering, RPA, machine learning, AI, Power BI, advanced analytics? Listan på modeord som florerar inom det här området just nu kan göras hur lång som helst. Men vad innebär de egentligen och hur påverkas ekonomens roll av allt detta? Finns det någon framtid för oss eller kommer vi att ersättas av robotar? Låt oss reda ut begreppen tillsammans och lyssna på hur Stena Line implementerat robotics inom sin ekonomifunktion.

Vad är egentligen en robot? På vårt frukostseminarium kommer vi att gå igenom innebörden av några av de begrepp som främst förekommer inom robotisering och artificiell intelligens. Vi förklarar skillnaderna samt berättar i korthet hur de praktiskt kan användas och leda till effektivisering och värdeskapande aktiviteter.

Du får också inspiration kring hur robotics kan fungera i praktiken. Under frukosten kommer Stena Line att berätta om sin robotics-resa och hur de konkret arbetar med olika RPA-lösningar inom sin ekonomifunktion. De kommer att dela med sig av sina erfarenheter och berätta om de möjligheter och utmaningar de stött på kopplat till robotics. 

Målgrupp

Eventet riktar sig framför allt till dig som är vd, CFO, ekonomichef eller jobbar med redovisning eller controlling.

Föreläsare

Karin Bistedt, Project Manager på Stena Line
Catrine Backman, rådgivningskonsult på Meritmind
Niklas de Rosche, rådgivningskonsult på Meritmind

Kort om Stena Line


Stena Line är ett svenskt rederi. Det är också är ett av världens största färjerederier med en modern flotta på 35 fartyg som bedriver linjetrafik i Nordeuropa.

Tid och plats

Tid: Tisdagen den 19 juni 2018 kl. 07.30-09.00 (vi bjuder på frukost från kl 07.30 och kl 08.00 drar seminariet igång)
Plats: Elite Park Avenue Hotel, Kungsportsavenyn 36-38, 400 15 Göteborg. Se karta här >

Anmälan

Det finns ett begränsat antal platser. Sista anmälningsdag är den 17 juni.

Seminariet är kostnadsfritt, men om du skulle få förhinder är vi tacksamma om du kontaktar oss snarast på events@meritmind.se. Då kan vi erbjuda någon annan din plats.

Håll dig uppdaterad inom ekonomiområdet

Få branschinsikter, inspiration, events och webbinarier direkt till din inkorg.

Prenumerera