Seminarium ”Robotics för ekonomer i praktiken”

24 apr

Vad menas egentligen med digitalisering, robotisering, RPA, machine learning, AI, Power BI, advanced analytics? Listan på modeord som florerar inom det här området just nu kan göras hur lång som helst. Men vad innebär de egentligen och hur påverkas ekonomens roll och ekonomifunktionen av allt detta? Finns det någon framtid för oss eller kommer vi att ersättas av robotar? Låt oss reda ut begreppen tillsammans och lyssna på hur WSP konkret har tagit de första stegen inom robotics.

Vad är egentligen en robot? På vårt frukostseminarium kommer vi att gå igenom innebörden av några av de begrepp som främst förekommer inom robotisering och artificiell intelligens. Vi förklarar skillnaderna samt berättar i korthet hur de praktiskt kan användas och leda till effektivisering och värdeskapande aktiviteter.

För att ge inspiration till hur allt detta kan fungera i praktiken inom en ekonomifunktion kommer Eva Aspengren, CFO på WSP, att berätta om hur de just nu implementerar och arbetar med olika RPA-lösningar. Eva och WSP har en vision om World Class Finance. Under frukosten kommer hon att dela med sig av sina erfarenheter och berätta om vad hon ser som WSP:s största möjligheter och utmaningar kopplat till robotics.

Målgrupp

Eventet riktar sig framför allt till dig som är vd, CFO, ekonomichef eller jobbar med redovisning eller controlling.

Föreläsare

Bild på föreläsaren Eva Aspengren

Eva Aspengren
CFO på WSP

Bild på föreläsaren Niklas de Rosche

Niklas de Rosche
Rådgivningskonsult på Meritmind

Kort om WSP


WSP är ett konsultbolag inom samhällsbyggarsektorn med fokus på teknik och analys. Vi är ett globalt företag med 42 000 medarbetare, på 550 kontor i 40 länder. I Sverige är vi 4 000 medarbetare på ett 50-tal kontor runt om i Sverige.

Tid och plats

Tid: Tisdagen den 24 april 2018 kl. 08.00-09.00 (vi bjuder på frukost från kl. 07.30)
Plats: Meritminds kontor, Vasagatan 12, Stockholm. Se karta här >

Anmälan

Det finns ett begränsat antal platser. Sista anmälningsdag är den 22 april.

Seminariet är kostnadsfritt, men om du skulle få förhinder är vi tacksamma om du kontaktar oss snarast på events@meritmind.se. Då kan vi erbjuda någon annan din plats.