Webbinarium: Så påverkar åldersdiversifiering trivsel och lönsamhet

10 dec

Välkommen att delta på Meritminds kostnadsfria frukostwebbinar om ålderism! Vi har bjudit in John Mellkvist som är en ledande expert på området för att tillsammans diskutera varför alla åldrar behövs på en arbetsplats. 

Se det inspelade webbinaret här ⇒

Om åldersstrukturen är alltför homogen på ett företag uppstår lätt osund stress och intern konkurrens – och i förlängningen psykisk ohälsa. Det blir en tävling i att visa sig duktig, som kör slut på människor. Erfarenheten stannar i bubblor och stuprör istället för att naturligt överföras mellan generationer. En mix av åldersgrupper skapar ett innovativt och inkluderande arbetsklimat. Under vårt webbinar kommer vi att prata om vikten av att rekrytera brett och fördomsfritt, vilket är viktigt både utifrån ett socialt perspektiv men också utifrån lönsamhet och hållbarhet.

Ur innehållet:

  • Varför behövs alla åldrar på en arbetsplats?
  • Hur motverkar man ålderism på sitt företag?
  • Hur rekryterar man brett i praktiken?
  • Myter och fördomar
Datum och tid

10 december kl 08:00-09:00

Målgrupp

Webbinaret är öppet för alla

Om vår gästföreläsare John Mellkvist

John Mellkvist är PR-konsulten och framtidsspanaren som blivit en tankeledare i arbetet med att minska ålderismen. Han har utsetts till Årets Superkommunikatör och handplockats av regeringen till Delegationen för senior arbetskraft.

John släpper i dagarna boken Välj din ålder som uppmanar alla att se fördelarna med den egna åldern och potentialen i sin egen utveckling. I boken möter vi stjärnor och vardagshjältar som ger ålderismen en match och John delar med sig av sina tankar och insikter. Vi får läsa om beteende- och normförändringar inom politik, arbetsliv, kultur och livsstil. Boken är full av tips och levande exempel, intervjuer och vetenskaplig fakta som hjälper dig välja din nuvarande ålder, vilken den än är.

   

Föreläsare
T.v. John Mellkvist, PR-konsult och framtidsspanare
T.h. Anette Wickholm, rekryteringskonsult på Meritmind

Moderator
Maria Dahl, COO på Meritmind

Praktiskt

Webbinaret är kostnadsfritt och sker online. Ingen webbkamera behövs, men ett headset är bra att ha. Det är viktigt att du testar ljud och uppkoppling innan webbinaret. Vi skickar information om hur du gör detta i samband med att du anmäler dig. Då får du också din anslutningslänk. Kort inpå webbinaret skickar vi också påminnelser med samma information. Skulle du ändå sakna informationen vill vi tipsa om att du kollar i din skräpkorg alternativt kontaktar oss på events@meritmind.se så hjälper vi dig.

Själva presentationen håller på i ca 45 minuter och därefter finns det möjlighet att ställa frågor via en chattfunktion.

Anmälan

Sista anmälningsdag 9 december 2020. Begränsat antal platser.

Prenumerera på inbjudningar

Prenumerera på seminarier och utbildningar. Du får då inbjudningar direkt i inboxen.

Prenumerera

Kommande seminarier
Visa alla