Webbinarium: Så införde Electrolux ett Center of Excellence för Financial Planning & Analysis

23 apr

I syfte att driva nya, smarta och standardiserade sätt att jobba med finansiell planering och analys skapade Electrolux en talangpool, ett ”Center of Excellence” (CoE), för drivna Business Analysts inom företaget. Välkommen på Meritminds kostnadsfria Lunch & Learn där vi får höra mer om hur det egentligen gick till, vad det fanns för drivkrafter bakom projektet och vad resultatet blev.

Siddharth Kumar, Head of Global Finance Systems and Data på Electrolux, berättar om hur de tillsammans med Meritmind drev transformationen från att ha analytiker för varje enskilt affärsområde till att de nu istället slogs ihop i ett gemensamt Center of Excellence för Financial Planning & Analysis. Genom att automatisera och effektivisera adderar nu Electrolux FP&A CoE större värde till sina intressenter.

Passa på att lyssna in under lunchen så får du höra mer om förändringsprojektet: de bakomliggande orsakerna, vad det innebar, hur det gick till samt vilka utmaningar och möjligheter man stötte på under resans gång. Vi avrundar sedan med en frågestund där du kan fråga Siddharth Kumar specifikt om Electrolux erfarenheter av att upprätta ett CoE och Kristin Mehta, managementkonsult på Meritmind, om förändringsprojekt och digital omställning rent generellt.

Ur innehållet
  • Framgångsfaktorer i ett transformationsprojekt
  • Drivkrafter bakom införandet av ett CoE
  • Nya arbetssätt och förändrade roller
  • Kompetensbehov och sammansättning av CoE-teamet
  • Utformning av systemarkitektur
  • Gränssnittet och skillnaden mellan CoE och Shared Service Center (SSC)
  • Lärdomar och resultat

Värt att notera: Om du såg Siddharth Kumar och Kristin Mehtas föredrag på Verksamhetsstyrning 2.0 den 17 mars så kommer du att känna igen det mesta av innehållet.

Datum och tid

Fredagen den 23 april kl 12:00-12:45

Målgrupp

Webbinariet är öppet för alla, men riktar sig särskilt till dig som har en roll inom controlling alternativt är CFO, ekonomichef eller finanschef.

  

Föreläsare
Till vänster: Siddharth Kumar, Head of Global Finance Systems and Data på Electrolux
Till höger: Kristin Mehta, managementkonsult på Meritmind

Praktiskt

Webbinariet är kostnadsfritt och sker online. Ingen webbkamera behövs, men ett headset är bra att ha. Det är viktigt att du testar ljud och uppkoppling innan webbinariet. Vi skickar information om hur du gör detta i samband med att du anmäler dig. Då får du också din anslutningslänk. Kort inpå webbinariet skickar vi också påminnelser med samma information. Skulle du ändå sakna informationen vill vi tipsa om att du kollar i din skräpkorg alternativt kontaktar oss på events@meritmind.se så hjälper vi dig.

Själva presentationen håller på i ca 30 minuter och därefter finns det möjlighet att ställa frågor via en chattfunktion.

Anmälan

Sista anmälningsdag 22 april 2021.

Prenumerera på inbjudningar

Prenumerera på seminarier och utbildningar. Du får då inbjudningar direkt i inboxen.

Prenumerera