Webbinarium: Framtidens controller – från data till insikter

15 sept

Det sägs att framtidens controller är en strateg som arbetar nära verksamheten och är delaktig i att fatta komplexa beslut på ledningsnivå. Med ständig beredskap för oväntade händelser i omvärlden och en allt högre digitaliserings- och innovationstakt ställs det stora krav på rollen. Hur går man från avskild rapportör till affärsnära strateg och blir den Business Partner som verksamheten efterfrågar? Hur kan controllingfunktionen genom insikter i siffror bidra till att vidareutveckla verksamheten och ställa om till nya affärsmodeller?

Välkommen att delta på Meritminds kostnadsfria frukostwebbinarium om controllerns spännande roll och framtid! Vi har bjudit in Agneta Palmér, Vice President Corporate Control på Getinge till vår morgonsoffa för att tillsammans med henne diskutera controllerrollens utveckling och hur Getinge arbetar för att skapa en verksamhetsnära controllerfunktion i framkant. 

I takt med digitalisering, krav på ökad innovationstakt och omtumlande omvärldshändelser skapas både möjligheter och utmaningar för controllerrollen. Kraven på bolag att agera agilt och fatta snabba beslut under ovisshet leder till allt större rapporterings- och analysbehov. Tillgång till effektivare verktyg, system och inte minst stora datamängder skapar goda förutsättningar att lyckas så länge controllern förmår lyfta blicken från Excel-arket och både förstår och kan kommunicera betydelsen av siffrorna. Controllerrollen har aldrig varit viktigare och den spänner över ett brett och ständigt föränderligt arbetsområde. Så hur navigerar man alla olika delar som controller och lyckas bli den affärspartner som verksamheten behöver, när hela havet stormar?

Det och mycket mer ska vi prata om tillsammans med Getinge den 15 september! Lyssna in och inspireras av hur andra gör och tänker.

Ur innehållet

  • Vad innebär det för en controller att vara en Business Partner till verksamheten och hur tar man sig dit?
  • Vilken kompetens och egenskaper efterfrågar företag hos controllers idag? Och vad borde de vilja ha?
  • Vilka lärdomar har vi dragit från pandemin? Har den medfört några kvarvarande förändringar på controllerrollen som vi kan ha nytta av vid andra oväntade händelser?
  • Hur skapar man som controllerchef eller CFO rätt förutsättningar för sin controllerfunktion i en miljö där kontinuerliga förändringar blivit en vardag?
  • Frågestund
Datum och tid

15 september kl 08:00-09:00

Målgrupp

Webbinariet är öppet för alla men riktar sig framför allt till controllers, controllerchefer och andra med roller inom ekonomiområdet.

Föreläsare

  Kristin Mehta

Från vänster:

Agneta Palmér, Vice President Corporate Control, Getinge
Jessica Ivarsson, regionchef Väst, Meritmind
Kristin Mehta, managementkonsult, Meritmind
David Winterleijon, managementkonsult, Doplus

Praktiskt

Webbinariet är kostnadsfritt och sker online. Ingen webbkamera krävs, men ett headset är bra att ha. Det är viktigt att du testar ljud och uppkoppling innan webbinariet. Vi skickar information om hur du gör detta i samband med att du anmäler dig. Då får du också din anslutningslänk. Kort inpå webbinariet skickar vi också påminnelser med samma information. Skulle du ändå sakna informationen vill vi tipsa om att du kollar i din skräpkorg alternativt kontaktar oss på events@meritmind.se så hjälper vi dig.

Samtalet håller på i ca 45 minuter och därefter finns det möjlighet att ställa frågor via en chattfunktion.

Anmälan

Sista anmälningsdag 14 september 2021.

Håll dig uppdaterad inom ekonomiområdet

Få branschinsikter, inspiration, events och webbinarier direkt till din inkorg.

Prenumerera