Webbinarium: Presentationsteknik för ekonomer

23 feb

Tycker du ibland att det är svårt att förmedla dina siffror på ett engagerat och tydligt sätt? Att mottagarna inte alltid verkar förstå eller ens är särskilt intresserade av det du berättar? Känns det inte helt självklart hur du på bästa sätt, och ofta på kort varsel, ska sätta ihop en presentation eller rapport med finansiell information? Då är du varmt välkommen till Meritminds kostnadsfria frukostwebbinarium där du kommer få inspiration och verktyg för att klara uppgiften!

Vi har bjudit in Andreas Olsson, föreläsare och utbildare inom just presentationsteknik, som kommer att dela med sig av praktiska tips kring hur du får dina presentationer att lyfta! Andreas går igenom konkreta exempel på hur du som ekonom bäst presenterar finansiell information, men även rent generellt vad du ska tänka på för att göra en tydlig och intressant presentation, vare sig du riktar dig till andra ekonomer eller till en styrelse/ledning där ekonomikunskaperna kan variera. Fokus kommer att ligga på hur du presenterar i digitala och fysiska möten med hjälpmedel såsom PowerPoint.

Ur innehållet
  • Motivationsmodellen – vad, hur, varför
  • Hur du fångar mottagarens intresse och behåller det
  • Hur du berör dina åhörare känslomässigt
  • Visuella hjälpmedel och presentationsverktyg, t.ex. PowerPoint
  • Konkreta exempel som är relevanta för ekonomer
  • Frågestund i slutet av webbinariet
Datum och tid

23 februari kl 09:00-10:00

Föreläsare

Andreas Olsson
Expert inom presentationsteknik

Praktiskt

Webbinariet är kostnadsfritt och sker online. Ingen webbkamera krävs, men ett headset är bra att ha. Det är viktigt att du testar ljud och uppkoppling innan webbinariet. Vi skickar information om hur du gör detta i samband med att du anmäler dig. Då får du också din anslutningslänk. Kort inpå webbinariet skickar vi också påminnelser med samma information. Skulle du ändå sakna informationen vill vi tipsa om att du kollar i din skräpkorg alternativt kontaktar oss på events@meritmind.se så hjälper vi dig.

Föreläsningen håller på i ca 45 minuter och därefter finns det möjlighet att ställa frågor via en chattfunktion.

Anmälan

Sista anmälningsdag 22 februari 2022.

Håll dig uppdaterad inom ekonomiområdet

Få branschinsikter, inspiration, events och webbinarier direkt till din inkorg.

Prenumerera

Kommande seminarier
Visa alla