Executive Search

När du ska rekrytera CFO’er och ledande befattningar inom ekonomi.
Ett av branschens största nätverk.

Skicka en förfrågan

✓ Specialister inom ekonomi
✓ Rekryterat över 500 chefer
✓ Kompetensbaserad process
 

Meritmind Executive Search hjälper företag och organisationer att rekrytera affärskritisk nyckelkompetens till ledande positioner och chefsbefattningar inom ekonomiområdet. Sedan starten 2000 har Meritmind rekryterat närmare 500 chefer. Vi är specialister på att rekrytera CFO:s, ekonomichefer och ledande befattningar i deras närhet och har ett av branschens största nätverk. Utöver rekrytering erbjuder vi tjänster inom Interim Management och Chefs-/Teamutveckling och Second Opinion.

Vi möter dagligen kandidater som vill ta nästa steg i karriären och är en attraktiv partner både för dig som söker jobb, men också för dig som vill rekrytera. Vårt nätverk omfattar ca 3000 CFO:s och ekonomichefer och varje år träffar vi ca 500 av dem för att kunna erbjuda ett så aktuellt urval som möjligt och hålla oss uppdaterade om vilka utmaningar ekonomifunktionen står inför. På så vis kan vi snabbt hjälpa dig att välja rätt chef utifrån era behov.

 

Utmanar för framtida behov

Tack vare vårt omfattande nätverk med interims- och managementkonsulter i uppdrag samt våra erfarna rekryteringskonsulter håller vi oss uppdaterade och har aktuell kunskap om ekonomifunktionens behov och omvärldsfaktorer som påverkar den. Därför kan vi hjälpa dig att skräddarsy en kravprofil som både motsvarar de behov som finns idag men också tar höjd för kommande utmaningar. Vi ser att rollen som CFO och ekonomichef just nu genomgår en transformation och ekonomifunktionen står inför en rad förändringar, vilket gör att gamla sanningar omprövas.

Vårt nätverk omfattar ca 3000 CFO:s och ekonomichefer

Hållbar process med search och tester

I traditionell search används ibland metoder som inte alltid är evidensbaserade. Detta kan innebära att de bäst lämpade kandidaterna riskeras att väljas bort tidigt eftersom Cv:t och rekommendationer utgör det främsta och ibland enda urvalet. Meritmind Executive Search strävar efter mångfald och en så fördomsfri rekryteringsprocess som möjligt. Tester används tidigt i processen vilket ger er ett bättre bedömningsunderlag redan vid kandidatpresentationen, det hjälper oss också att upptäcka kandidater som saknar det "perfekta" CV:t, men som har rätt personlighet och den potential och förmåga till nytt lärande som vi söker. Testerna återkopplas vid intervjutillfället och ger kandidaten en möjlighet att uppvisa fler sidor av sig själv, vilket även gynnar kandidatupplevelsen.

Vi strävar efter att arbeta enligt den senaste forskningen kring personbedömning och följer ISO 10667 (Bedömningstjänster i arbetslivet - Processer och metoder för bedömning av människor i arbetsrelaterade syften). De tester vi arbetar med är granskade och certifierade av Den Norske Veritas (DNV GL) vilket är det starkaste certifierings- och utvärderingsinstitutet för arbetspsykologiska testverktyg på den Nordiska marknaden.

I vårt Executive Search erbjudande ingår även kostnadsfri onboarding för att den nyrekryterade chefen ska få de bästa förutsättningarna för en lyckad start.

Allt detta ingår i Meritmind Executive search:

  • Behovsanalys och grundlig kravprofil – vid behov med input från rådgivningsfunktionen
  • Search - förutom att söka i vårt eget omfattande nätverk kompletterar vi med search på LinkedIn och andra professionella nätverk
  • Annonsering – vi förespråkar öppen annonsering men arbetar också med konfidentiella uppdrag
  • Arbetspsykologiska test
  • Kompetensbaserade intervjuer
  • Skriftlig och muntlig kandidatpresentation
  • Bakgrundskontroll – finns med tre olika säkerhetsnivåer
  • Onboarding med certifierad coach

Roller där vi kan hjälpa er:

CFO

Ekonomichef

Koncernredovisningschef

Controllerchef

Treasurychef

Redovisningschef

Digital Finance Process Lead

Onboarding

Ger den nyanställde rätt förutsättningar. Kostnadsfri Onboarding med Meritmind

LÄS MER OM ONBOARDING

Second opinion

Få ett bättre beslutsunderlag inför viktiga rekryteringar Second opinion med Meritmind

LÄS MER OM SECOND OPINION


Ett urval av företag vi hjälpt är:

Hur kan vi hjälpa dig? Skicka en förfrågan