Erikas konsultuppdrag tog henne hela vägen till Sri Lanka

Erika blev ekonomikonsult via Generator, Meritminds snabbspår för unga blivande controllers, för drygt 1,5 år sedan. Här berättar hon om sin tid på IFS kontor på Sri Lanka.

Min anställning på Meritmind började i slutet av november 2018. Efter fyra år som anställd på ett trevligt familjeföretag i Linköping var jag redo att prova vingarna. Det har jag verkligen fått göra, på fler sätt än ett. Jag trodde till exempel inte att det skulle innebära att flyga hela vägen till Sri Lanka för ett uppdrag, men jag är väldigt glad att jag fick göra det! På Meritmind har jag inom ramen för snabbspåret till största del haft uppdrag inom redovisning, men är nu i en roll inom Controlling.

Jag fick förfrågan om att åka till Sri Lanka då bland annat min tjänst som redovisningsekonom flyttades till ett nytt team på företagets kontor i Colombo. Det blev drygt två intensiva veckor på plats, kontraktstiden för mitt uppdrag löpte nämligen ut ganska snart efter att jag skulle komma hem igen. Det var alltså mycket som skulle hinnas med på kort tid.

Egentligen ganska likt ”hemma”
Inför resan funderade jag en del på hur arbetslivet ser ut på Sri Lanka, men väl på plats så upplevde jag inte att det var så stor skillnad. Liknande arbetstider, fina och moderna kontorslokaler som man känner sig som ”hemma” i, dock lite för få kaffemaskiner enligt mig själv... På Sri Lanka har man naturligtvis andra redovisningsprinciper och sådant, det skulle jag säga var den största skillnaden.

Jag kommer komma ihåg det varma omhändertagandet jag fick av kollegorna på plats. De såg verkligen till att den ensamma tjejen från lilla Sverige kunde vara trygg i en stor och ganska stökig stad som Colombo ju är. Jag är som sagt väldigt glad för att jag fick möjlighet att göra den här resan, och att jag kunde komma hem tryggt innan Corona slog till med full kraft i världen.

Erika i Sri Lanka

Erika Petersson,
Interimskonsult Meritmind