Stjärnskott inom ekonomi med en lysande framtid

Meritminds Generatorprogram
Vanligtvis har konsulterna på Meritmind varit yrkesverksamma i minst fem år, vilket behövs då våra uppdrag i regel är på chefs- och specialistnivå som kräver lite längre arbetslivserfarenhet. Konsulterna inom vårt generatorsprogram är dock ett undantag. Generatorsprogrammet är Meritminds snabbspår inom controlling för juniora ekonomer. Generatorerna går ut som juniora controller-konsulter till ett antal kunder, under två års tid. Kunderna är ofta stora, välkända bolag. I programmet ingår utbildningstimmar samt ett mentorskap med en mer senior controller. Programmet ger möjlighet till att utvecklas inom controller- och konsultrollen på ett snabbt och konstruktivt sätt. Under kort tid breddas och stärks generatorernas CV:n, de får uppleva olika branscher och ta del av många välbekanta bolag. Förutom de spännande uppdragen ingår de i ett stort nätverk av ekonomer, samt blir en viktig del av Meritmind och följer självklart med på konferenser, fester, löplopp etc.

Efter två år är programmet färdigt och generatorerna är redo att kliva in i ordinarie konsultstyrka och ta sig an seniora uppdrag.

Erfarenhet för en generatorprofil
Individerna vi anställer till programmet har extra stor potential att utvecklas snabbt i sin karriär. Som generator har man i regel 2-5 års arbetserfarenhet inom redovisning, revision eller controlling. Man har lätt att ta till sig information och att lära, och vill utvecklas i sin roll som ekonom.

Idag har Meritmind 11 generatorer runtom i Sverige och kommer under året att rekrytera fler.

Meritminds senaste generatorer. För närvarande är alla ute på olika uppdrag runtom i Sverige. På bilden ser vi Rasmus Nyman Östh, Filip Essinger, Victoria Andersson, Moa Landfors, Emma Bonnevier och Ida Godin.

 

Filip Essinger,
Interimskonsult Meritmind, Stockholm

 

FILIP ESSINGER
Filip Essinger är en av Meritminds senaste generatorer. Filip är uppvuxen i Stockholm, utbildad civilekonom och har studerat ekonomisk historia på masternivå. Han har tidigare arbetat med projektledning och analys inom försäljning och logistik.

Brett kontaktnät, möjlighet att växa i rollen och en tilldelad mentor
”Det positiva med generatorsprogrammet är att man får ett brett kontaktnät, möjlighet till mentorskap och har alla möjligheter att växa i rollen som kvalificerad ekonom. Meritmind gör en unik satsning i form av detta program och ger en stabil grund att stå på ute i näringslivet ” menar Filip. 

Så hittade Filip generatorprogrammet
Filip kom i kontakt med en av våra rekryteringskonsulter som berättade om generatorsprogrammet och bestämde sig då för att söka. För tillfället är Filip ute på ett års långt uppdrag som Sub-project leader inom en internationell koncern.

Vad är det mest utmanande på ditt nuvarande uppdrag?
”Det mest utmanande med arbetet är att leverera enligt deadline och implementera IFRS inom svensk koncernredovisning" säger Filip som ser programmet som en skjuts i karriären. Målet på sikt är att arbeta som ekonomichef eller CFO.

Seriös aktör med de bästa kandidaterna
Ida Roman var tidigare programansvarig för Generatorsprogrammet och var en av dem som var med och startade strukturen för ett antal år sedan. Hon säger att grundtanken med programmet var att stärka Meritminds profil som en seriös aktör som attraherar de bästa ekonomerna och de bästa uppdragen. ”Vi ville ge juniora ekonomer ett sätt att snabbt utvecklas inom controlling, och därigenom förse kunderna med en junior variant av de kvalificerade konsulter som vi vanligtvis tillhandahåller”, säger Ida.

Då efterfrågan på kvalificerade ekonomer är stor hos Meritminds kunder behövs det ständigt nya konsulter. 

Generatorprogrammet är ett fantastiskt sätt att utöka nätverket med många duktiga, drivna controllers som vi annars kan ha svårt att rekrytera, då de snabbt slukas av marknaden

 

Ida Roman,
Konsultchef, Meritmind Stockholm