Så är det att jobba som underkonsult via Meritmind

Hur länge har du jobbat som associerad konsult?

7 år

Vad är det bästa med att vara egen konsult?

Valfriheten. Det är lyxigt att kunna välja helt själv när jag vill ta mig an konsultuppdrag och när jag vill vara ledig. Jag styr själv över min ekonomi, vilka typer av uppdrag jag vill ta samt var jag vill jobba rent geografiskt.

Kan du berätta om ett spännande uppdrag?

Mitt senaste uppdrag som redovisningschef var väldigt spännande. Jag var på ett internationellt bolag med konsulter från världens alla hörn och under tiden jag var där skulle systemet Oracle införas. Jag var själv inte med i projektet men fick höra alla frågeställningar och problem, på så sätt kunde jag bidra med min input. Projektet gick väldigt bra och företaget kunde rulla ut systemet på utsatt tid.

Vad gjorde det spännande?

Häftig input av andras åsikter och stimulerande miljö med blandningen av konsulter från andra kulturer vilket gav många bra diskussioner.  Jag har lärt mig att alla jobbar olika samt hur det kan hanteras.

Vad i uppdraget är du mest nöjd med?

Jag upprätthöll stabiliteten i rapporteringen och redovisningen, mitt i systemimplementeringen av Oracle. Rapporteringen skulle ske exakt likadant till dess att Go-live hade skett. Jag hade redan varit på detta företag två gånger tidigare, vilket gjorde att startsträckan blev minimal och kunden kände sig mycket trygg.

Vad är fördelarna med att samarbeta med Meritmind?

Den personliga kontakten. Alla känner mig och kommer fram och hälsar när jag kommer upp på kontoret. Jag känner mig alltid välkommen. Vidare uppskattar jag att Meritmind vet jag var jag går för och vet vad kunderna tycker om mig, det gör att konsultcheferna kan prata gott om mig inför eventuella uppdragsgivare.  Att bli associerad konsult är det bästa jag gjort och med den goda arbetsmarknaden som råder just nu är det lätt att få uppdrag.

Helena Thudin,
Associerad ekonomikonsult

Jag känner mig alltid välkommen hos Meritmind. Vidare uppskattar jag att de vet jag var jag går för och vet vad kunderna tycker om mig, det gör att konsultcheferna kan prata gott om mig inför eventuella uppdragsgivare.