Så är det att vara underkonsult via Meritmind

Jag heter Jesper Bengtsson och har jobbat som controller och ekonom inom flera olika företag och organisationer, såväl statliga som privata, stora som små, de senaste 15 åren. Eftersom att jag har varit på så många konsultuppdrag känns det ibland som att det knappt finns en bransch jag inte varit inne och känt på. 

Berätta om hur du tog steget att bli associerad?

Efter att rört mig mellan organisationer och branscher under flera år som anställd, noterade jag att lösningarna på de utmaningar som företag ställs inför ofta kan komma från idéer man snappat upp i en helt annan verksamhet. Det tyckte jag var väldigt spännande och utvecklande, och det var därför jag började jobba som konsult. Jag ville nyttja min erfarenhet till att skapa värde hos kunder och samtidigt få ett spännande arbetsliv.

Vad är det bästa med att vara konsult?

Som konsult har du förmånen att få se nya saker, upptäcka nya arbetssätt och lära dig nya verksamheter – varje dag. Det är otroligt stimulerande att upptäcka att din erfarenhet från såvitt skilda branscher som utbildningsväsendet till försvarsindustrin, kan knytas ihop och bidra till att skapa värde hos en kund i en helt ny bransch. Att arbeta som konsult är att vara en problemlösare som bidrar med kunskap och hjälper kunder att hitta bättre, smartare och effektivare lösningar.

Vilket stöd kan man få av Meritmind som konsult?

Som egenföretagare känns det väldigt tryggt och bra att kunna representera ett så starkt och förtroendegivande varumärke som Meritmind. Som associerad konsult har du friheten som egenföretagare men samtidigt tryggheten att alltid ha någon att ringa och diskutera idéer med. 

Dina bästa tips till de som går i tankarna eller just tagit steget att bli konsult?

Mitt tips för någon som funderar på att bli konsult är att helt enkelt hoppa på och bara njuta av resan. Ibland kan det kanske vara utmanande och lite läskigt men jag lovar dig, inget uppdrag är det andra likt och du går från varenda ett stärkt med mängder av ny kunskap, erfarenhet och nya trevliga kontakter.

Jesper Bengtsson,
Associerad ekonomikonsult

Jag ville nyttja min erfarenhet till att skapa värde hos kunder och samtidigt få ett spännande arbetsliv